Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ostatní zahynuli v děsivém požáru: Video zachytilo záchranu zoufalé školačky

Autor: ran - 
4. června 2020
20:53

Policisté přijeli na místo požáru domu dříve než hasiči, a než nečinně čekat na jejich příjezd, rozhodli se udělat cokoli, co bude v jejich silách pro záchranu obyvatel. S pomocí policejního vozu se jim podařilo z ohně zachránit jednu dívku. Pro minimálně dvě děti a jednoho dospělého už ale bylo tou dobou pozdě.  

Požár bytového domu ve městě Sterling v americkém státě Illinois vypukl v pondělí kolem půlnoci místního času. Zakrátko zachvátil první patro a vstupní halu. Jako první se na místo dostali policisté, ještě než dorazili hasiči. A rozhodli se jednat.

Kamera upevněná na těle jednoho z nich zachytila záchranu dívky (12) z ohnivého pekla. Využili při tom svého vozu. Přirazili s ním pod okno v prvním patře a jeden z nich se vydrápal na střechu. Několik minut se pak snažil navigovat obyvatele bytu k oknu. 

Na jejich volání jim odpovídala jen dvanáctiletá Celina Serranová. Byla zmatená, v bytě plném kouře nebylo nic vidět a nevěděla, co je s jejími blízkými. Křičela a plakala. „A co moje máma, já chci mámu,“ je na videu slyšet její srdceryvný hlas.

„Já tady umřu!“ křičela zoufale. Policisté ji ale stále dokola vzrušeně pobízeli, aby šla k nim a zachránila se. Pomáhali jí při tom světly a rozbili okna, aby k nim měla dívka lepší přístup. Jejich úsilí bylo nakonec korunováno úspěchem, dívka se dostala k oknu a policisté ji vytáhli. Pak již dorazili hasiči.   

 

Dívka utrpěla popáleniny, ale je v pořádku. Její matka bohužel leží po požáru v kritickém stavu v nemocnici. O život přišla Celinina sestra (†8) a sestřenice (†13). Podle informací serveru Daily Mail při požáru zahynula také jejich sousedka Carrie Hosová (†49), které se nepodařilo dostat se včas ven.

Policisté, kteří příkladně zareagovali a vlastnoručně zachránili před smrtí mladou dívku, dostali pochvalu před nastoupenou jednotkou za vzorné plnění úkolu. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání