Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

„S*áči z ÚOOZ“ šmírovali Nagyovou ve sprše: Nečas přidal peprné detaily k pádu vlády

Autor: tsv, ČTK - 
4. června 2020
11:35

Hněv bývalého premiéra za ODS Petra Nečase na exšéfa protimafiánského útvaru Roberta Šlachtu je stále velký. V červnu 2013 podle Nečase policisté z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) jeho tehdejší milenku šmírovali i ve sprše, nynější ženu Janu Nečasovou (dříve Nagyovou) prý podrobovali i spánkové deprivaci. Zásah na Úřadě vlády v rozhovoru pro web Česká justice expremiér označil za puč a za pokus o svržení vlády, která tehdy s demisí Nečase opravdu padla.

Zatčení Jany Nagyové podle Nečase probíhalo za přehnaných okolností. Zásah přirovnal k zatýkání štábního kapitána Morávka pražským gestapem v roce 1941, kdy se do procesu zapojili čtyři lidé, zatímco při honu na, podle Nečasových slov, bezúhonnou neozbrojenou ženu přišlo lidí 12. „Tito, promiňte, s*áči z ÚOOZ, šli zatýkat ženu v noci, v noční košili, ve dvanácti lidech,“ ucedil pro Českou justici.

„Dalším příkladem je domovní prohlídka. V bytě, který má 75 metrů čtverečních, provádí domovní prohlídku 15 policistů z ÚOOZ. Šlapou po postelích, šmírují moji ženu přes skleněné dveře ve sprše, že je i advokát musel okřiknout,“ dodal expremiér. 

Kritizuje i údajnou Šlachtovu sebechválu v jeho knize, kde prý nesprávně popisuje příchod detektivů na Úřad vlády. „Šlachta dnes ze sebe lživě zpětně dělá statečného, přestože ten tehdy mlčel jako puk. Neřekl tam ani slovo. A pak odešli. Není také pravda, že jsem s ním zůstal chvíli sám, protože celou dobu tam se mnou byli ministři Pavel Blažek a Jan Kubice, ti neodešli ani na sekundu,“ uvedl. Podle Nečase Šlachta svými výroky v knize dokládá svou „bájnou lhavost“.

„Šlo o politicky motivovaný puč“ 

Důkazem pro to, že případ byl „politickým převratem“, je podle Nečase i fakt, že jeho tehdejší šéfce kabinetu a nynější manželce Janě Nečasové (Nagyové) nabízeli vyšetřovatelé status spolupracující obviněné. „Říkali jí: ‚Tady z těch trafik a Vojenského zpravodajství, z toho si nic nedělejte. Za to dostanete podmínku. Ale my bychom potřebovali odkrýt tu ODS a její financování.‘ A o to šlo od samého začátku. Byl to útok na politický systém,“ uvedl. Například kongres občanských demokratů v roce 2012 byl podle Nečase systematicky odposloucháván.

Orgány činné v trestním řízení jsou v důkazní nouzi a přicházejí se zástupnými kauzami, míní Nečas. „Velmi upachtěně se snaží dosáhnout alespoň nějakých odsouzení. Proč? Aby po letech všem nebylo jasné, že to byl politicky motivovaný puč. A to byl,“ řekl.

V roce 2013 podle něj kriminalisté vyvolali představu, že v Česku vládne mafie. „Takhle to v létě 2013 vnímalo i zahraničí. Díky tomu, jak to prezentovali (tehdejší šéf Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Robert) Šlachta a (olomoucký vrchní státní zástupce Ivo) Ištvan na té šílené tiskové konferenci, kvůli které by, podle mě, měli všichni stát před kárným senátem,“ uvedl. Šlachta tehdy na tiskové konferenci po zásahu oznámil, že policisté při prohlídkách v souvislosti s razií na Úřadu vlády zajistili 120 až 150 milionů korun a desítky kilogramů zlata.

Nečas také kritizuje, jak se lidé z ÚOOZ v počátku kauzy chovali k zadrženým. Záměrně jim podle něj způsobovali spánkovou deprivaci. „ÚOOZ tímto způsobem postupoval, a navíc plánovitě a systematicky. Naše kauza přitom není jediný zadokumentovaný případ, kdy tito pseudodetektivové vědomě způsobovali spánkovou deprivaci,“ uvedl bývalý premiér.

Nečas kvůli vyšetřování své partnerky v kauze kolem možného zneužívání Vojenského zpravodajství (VZ) a údajného podplacení exposlanců ODS podal 17. června 2013 demisi. Nečasová dostala za zneužití VZ tříletou podmínku a desetiletý zákaz působení ve vedoucích funkcích státní správy. V kauze podali všichni čtyři aktéři, odsouzení k podmíněným trestům, dovolání. Pokračují i další případy. Minulý týden uznal soud Nečase vinným z křivé výpovědi ve prospěch manželky. Rozhodnutí není pravomocné. Nečasův advokát sdělil ČTK, že se jeho klient bude bránit.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

pako45000 ( 20. srpna 2020 13:59 )

Tak krásnou a pohodovou ženu i s dětmi hodí přes palubu kvůli té nesympatické ZLATOKOPCE!!HNUS!!!

valachia ( 30. června 2020 11:42 )

Kdo ví jestli doma Nečas hodí pořád v sukni, nebo už si sem tam může vzít i kalhoty. Ale podle toho výrazu týraného muže to asi bude pořád ta sukně.

montevideo ( 18. června 2020 19:19 )

Nagyová se sprchovala během domovní prohlídky? Čeho tím chtěla dosáhnout?

marmat ( 5. června 2020 13:30 )

donyplan: Prachy a vaginy vládnou světem !!!
Tento premiér skutečně položil kantýnskou a hned pak vládu....

marmat ( 5. června 2020 13:27 )

Jednak nepředstavitelný slaboch.....
Domina Janina dokázala pád vlády, který na NIKOHO jiného nesvedou......
A víte jak funguje KARMA ???
Když se tohle všechno odehraje nedlouho potom,
co Nečas přidá svůj podpis/připodepíše se/ k AMNESTII !!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa