Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Šlachta svlékl uniformu a sepisuje knihu. Exšéf protimafiánského útvaru zvažuje i politiku

Autor: sova - 
13. ledna 2020
21:18

Bývalý ředitel protimafiánského útvaru ÚOOZ Robert Šlachta údajně zvažuje vstup do politiky. Podle svých slov si najal marketingovou odbornici, která mu pomáhá s osobním PR a radí s facebookovými příspěvky. Šlachta se prý o tom, na jakou funkci bude kandidovat, rozhodne po dopsání knihy, na které spolupracuje s investigativním novinářem Josefem Klímou. Napsal o tom Deník N.

Po odchodu z pozice šéfa Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (který byl rozpuštěn v srpnu 2016 po reformě v bezpečnostních složkách – pozn. red.) působil Šlachta v Celní správě. Pracovní poměr zde ukončil v listopadu minulého roku.

Plukovník Šlachta řídil útvar mimo jiné i během zásahu na Úřadu vlády v roce 2013. Po něm odstoupil tehdejší premiér Petr Nečas (ODS) a v předčasných volbách pak uspělo hnutí ANO současného předsedy vlády Andreje Babiše. Vládu tvořenou ČSSD a Babišovým hnutím sice provázely po celé čtyři roky personální spory, kabinet však nakonec dovládl v řádném období.

Hamáček je na Šlachtu „alergický“

Šlachta potvrdil, že s PR na sociální síti mu pomáhá marketingová odbornice Zuzana Lebedová. Odhalila to bezpečnostní chyba facebooku z minulého týdne, díky níž se dalo několik hodin zjistit, kdo upravuje příspěvky na jakékoli stránce.

„Paní Lebedová mi rozjíždí začátek. Pomáhá mi se sociálními sítěmi, protože já jsem je nikdy nepoužíval. Rozjela mi způsob komunikace tak, aby se mé příspěvky dostaly mezi širší veřejnost,“ řekl Deníku N.

O Šlachtově potenciálním vstupu do politiky se zmínil v nedělních Otázkách Václava Moravce i vicepremiér a ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD). „Pan Šlachta se teď rozhodl, že asi bude politikem. Tak bude častěji vystupovat v televizi. Ten pro mě není směrodatný. Já věřím vedení policie,“ řekl v pořadu České televize a dodal, že je na bývalého šéfa ÚOOZ „alergický“.

Senátorem být nechce, nejdříve dopíše knihu

Šlachta vzápětí reagoval na sociální síti, kde vyjádření předsedy ČSSD věnoval svůj příspěvek. „Pan Hamáček sdělil, že půjdu do politiky. Ač o tom nejsem ještě zdaleka přesvědčen, tak právě takovéto kroky a následná fatální systémová rozhodnutí těchto pánů a jim podobných na fungování státní správy mi v tomto rozhodování hodně pomáhají, abych se angažoval a snažil se pro občany této země něco udělat a zamezoval takovým zvěrstvům a chybám,“ napsal plukovník.

Pro Deník N Šlachta vyloučil, že by hodlal kandidovat v podzimních senátních volbách. Nechal se také slyšet, že se nechce spojovat s jakoukoli politickou stranou. V současnosti prý pouze zjišťuje, jakou by měl podporu veřejnosti.

Evka4 ( 15. ledna 2020 15:50 )

Doufám, že se, p.Šlachto, neotočíte na obrtlíku a nebude z vás druhý Láska. Toho jsem jako policistu zbožňovala a dnes ho jako senátora nemohu ani cítit

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa