Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Chlapec (15) umlátil kladivem spící sestřičku (†10): Kvůli hádce o tablet!

Autor: jžk - 
1. června 2020
20:53

Náctiletý hoch byl obviněn z vraždy své desetileté sestry poté, co ji několikrát udeřil do hlavy kladivem tak, že jí odpadl kus lebky. Chlapec, který je pravděpodobně závislý na hrách, svou sestru zabil ve spánku po hádce o tablet, na kterém se dívka učila.

Holčička byla zavražděna ve své posteli ve městě Taraz v severním Kazachstánu v noci 13. května. Byla nalezena na ulici blízko sousedova plotu s rozdrcenou lebkou, svým zraněním podlehla ještě před příjezdem záchranářů. Když se ji pak pokoušeli zvednout, upadla jí část lebky.

Dle svědectví sousedů došlo k tragédii poté, co se Aleksey s Ludou pohádali o elektronický tablet nedaleko jejich domu. „Slyšela jsem, jak se o tablet hádají a viděla jsem Alekseye, jak nese kladivo,“ uvedla sousedka Shynar Myrzakhmetová. Dívku pak její starší bratr údajně napadl v noci ve spánku.

Chlapec následně vytáhl její tělo na ulici, šel se domů převléct a nakonec zalarmoval své rodiče, že jeho sestra zmizela. Podle místních médií se dívku vydala hledat celá rodina včetně Alekseye, který jim aktivně pomáhal najít tělo. Po příjezdu policie a záchranářů se k otřesnému činu přiznal.

„V domě bylo objeveno kladivo a potřísněné oblečení krví oběti,“ oznámil Ardak Madimarov, vedoucí oddělení trestního vyšetřování. Chlapec se přiznal ke zločinu v plném rozsahu a byl vzat do vazby. Během výslechu pak řekl, že sestřičku zabil, protože ho naštvala.

Sousedé prozradili, že se Aleksey s Ludou neustále hádali o tablet, protože chlapec na něm chtěl hrát hry. Dívka ho zase naopak potřebovala pro studium. Podle místních médií byla teprve desetiletá Luda inteligentní a temperamentní.

Lubomír Babáček ( 2. června 2020 00:06 )

Pc hry a internet jsou vysoce nebezpečné věci, které postupně zničí veškeré mezilidské vztahy a uvrhne svět do sebedestrukčního stavu. Toto již v mnoha případech nastalo a bude to stále intenzívnější a bezvýchodnější. Je nutné zakázat tyto zhoubné technologie pro soukromé užívání, především u předškolní mládeže, jinak tato apokalypsa nabere nevratnou podobu.

Citronel ( 1. června 2020 21:47 )

No tak to je snad pochopitelné.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání