Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

„Pašeračka“ Lucie i s dcerou v ohrožení? Obě jsou stále v Brazílii, kterou kosí koronavirus

Autor: jel - 
28. května 2020
05:10

Češku Lucii T. (33) zadržela v září loňského roku brazilská policie, v neobvyklých suvenýrech totiž žena ukrývala kokain! Ten údajně chtěla pašovat do Thajska. Díky své malé dcerce, kterou si s sebou přivezla do země, se vyhnula pobytu za mřížemi a skončila pouze v domácím vězení. Tři čtvrtě roku po zadržení má zjevně dcerku pořád u sebe. Na sociální sítě přidala příspěvek, jak společně nakupují v rouškách. Brazílie je navíc v současnosti jedna ze zemí, které jsou koronavirovou pandemií sužovány nejvíc. 

Podle policie ukrývala česká občanka Lucie T. šest kilo kokainu v šachovnici a replice slavného obrazu. Brazilská policie ji zadržela, později ji však soud na její žádost propustil do domácího vězení, důvodem bylo malé dítě, uvedl brazilský web jusbrasil. Lucie má celkem tři děti, dvě starší však zůstaly v České republice s prarodiči. Nejmladší, kterou vzala na dlouhou cestu s sebou, ji zachránila před vězením. 

Ještě tři čtvrtě roku po zatčení má Lucie evidentně děvčátko stále u sebe, a tak se pořád vyhýbá pobytu za mřížemi. A zřejmě je jí v domácím vězení hej, již dříve se objevily zprávy, že Češka vesele přidává motivační citáty na sociální sítě a chlubí se novou image.

Soud jí odročili

Přestože se podle policie dopustila zločinu, může zřejmě v Brazílii vesele vyrážet na nákupy a sdílet se světem své fotky. Na instagramu se totiž objevila fotka, kde Lucie tlačí nákupní vozík, v němž se její dcerka veze. Obě mají na obličeji roušku. A na tomhle obrázku se nejspíš hned tak nic nezmění.

„V situaci české občanky obviněné z pašování drog nedošlo k žádné změně. Soud stanovený na konec května byl z důvodu omezení činnosti soudního systému v souvislosti s epidemií covid-19 odročen. Česká občanka vyčkává na konání soudního jednání v domácím vězení společně s nezletilou dcerou,“ uvedla pro Blesk Ředitelka tiskového odboru a tisková mluvčí ministerstva zahraničních věcí Zuzana Štíchová.

Pro Lucii i její dceru je to ale nebezpečný pobyt. V Brazílii nyní epidemie koronaviru nabírá na obrátkách. Přestože v mnoha evropských zemích klesá počet nakažených a vzrůstá počet uzdravených, v jihoamerické Brazílii bylo ve středu téměř 400 tisíc nakažených a přes 24 tisíc obyvatel již smrtícímu viru podlehlo.

villon ( 28. května 2020 08:33 )

Na Lucku se málem zapomělo, všecku smetanu líže Terka, je to nespra. Lucka je moc půvabná dívka a její děťátko dodává jejímu příběhu neobviklí rozměr. Brazílie vězní české miminko, je to hamba!

Deneček ( 28. května 2020 05:27 )

Tak,že by tam přiletělo vládní letadlo s omluvou,že musela tak dlouho čekat?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání