Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Právnička plánovala vraždu exmanžela, který měl zneužít dítě: Najatý zabiják byl policista v přestrojení

Autor: shp - 
29. května 2020
20:29

Měli hájit a bránit právo, ale nakonec ho sami porušili! Prominentní právník Seth Andrew Sutton (45) z Texasu a jeho kolegyně Chelsea Tijerinaová (33) byli obžalování z přípravy vraždy. Obětí se měl stát bývalý manžel advokátky, který je obviněný ze zneužívání dítěte. Jenže ze zabijáka, jenž měl vraždit, se vyklubal policista v utajení.

Podle obžaloby se Sutton a Tijerinaová sešli v texaském městě Waco 14. května s policistou v utajení a souhlasili, že mu zaplatí v přepočtu 7500 korun za to, že si sežene zbraň bez registračního čísla, kterou nelze vystopovat, aby s ní mohl zabít exmanžela právničky Marcuse Beaudina (37).

Další schůzka proběhla 21. května, kdy právníci dodali domnělému zabijákovi podklady pro naplánování vraždy. „Chelsea Tijerinaová a Sutton poskytli časovou osu pro vraždu, stejně jako zařízená alibi pro oba dva,“ stojí v místopřísežném prohlášení policisty.

Právníci skončili ve vazbě

„22. května se Sutton sešel s policistou v utajení a dal mu 7500 korun na to, aby si pořídil zbraň na vraždu Marcuse Beaudina,“ uvádí se v něm dále. Sutton i Tijerinaová byli ten samý den umístěni do vězení. Kauce pro každého byla stanovena na 25 milionů Kč.

Motiv vraždy není znám, ale může mít souvislost s obviněním Beaudina. Tijerinaová se za něj provdala v listopadu 2016 a v roce 2018 mu porodila dceru, zmínil Daily Mail. Beaudin byl zatčen ve Woodwayi v únoru a obviněn ze zneužití dítěte.

Exmanžel měl osahávat desetiletou dívku

Osahávat měl svou desetiletou příbuznou. Mužův právník Josh Tetens tvrdí, že jeho klient popírá veškerá obvinění. Seth Andrew Sutton je velmi známý právník, jehož služby vyhledaly v minulosti už desítky lidí. Tijerinaová pracovala přímo pro něj. Oba nyní čekají ve vazbě na soud.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání