Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Muž napadl v Otrokovicích seniora: Hrozí mu osm let vězení!

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Autor: VaB - 
3. května 2020
14:53

Za loňské napadení hrozí muži (33) až osmileté vězení. Stalo se tak na Štědrý den v Otrokovicích. Napadený senior (67) utrpěl těžká zranění, následky mohou být doživotní. Útočník je stíhán vazebně.  

Kriminalisté navrhli obžalovat třiatřicetiletého muže, který loni na Štědrý den v Otrokovicích na Zlínsku napadl sedmašedesátiletého hosta baru. Způsobil mu těžké zranění. Agresor zaútočil i na policistu a neúspěšně se pokoušel utéct hlídce. Muži v případě odsouzení hrozí za těžké ublížení na zdraví, výtržnictví a násilí proti úřední osobě až osmileté vězení, sdělila ČTK policejní mluvčí Monika Kozumplíková. 

Policie útočníka obvinila ještě o vánočních svátcích, nyní podala státnímu zástupci návrh na podání obžaloby. Stíhaný muž je ve vazbě. Seniora, kterého agresor 24. prosince ráno napadl, převezli záchranáři do nemocnice, v níž strávil měsíc. Následně se senior podle mluvčí ještě několik týdnů léčil v domácím prostředí.

Znalec ve znaleckém posudku z oboru zdravotnictví vyhodnotil, že se v tomto konkrétním případě jedná o vážnou poruchu zdraví, u níž nejsou vyloučeny trvalé následky,“ uvedla Kozumplíková.

Útočníkovi hrozí až osmiletý trest. „Obviněný muž svého jednání lituje a hájí se tím, že za jeho agresivitou stojí pouze konzumace alkoholu. Přislíbil, že alkohol už konzumovat nebude, napadenému muži se omluvil,“ doplnila mluvčí. Agresor byl podle policie už v minulosti za zvlášť závažný zločin potrestán devítiletým vězením. 

frantacizek ( 3. května 2020 16:19 )

8 je za tuhle zbabělost tuze máálo

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání