Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tragická čelní srážka na Českobudějovicku: Jedno dítě v nemocnici zemřelo, další je v kritickém stavu!

Tragická nehoda na Českobudějovicku, zemřelo dítě.
Tragická nehoda na Českobudějovicku, zemřelo dítě.  (Autor: Policie ČR)
Aktualizováno -
1. května 2020
07:31
Autor: VaB, ČTK - 
30. dubna 2020
17:59

U obce Němčice na Prachaticku došlo ve čtvrtek k čelnímu střetu dvou osobních vozidel. Jedno kriticky zraněné dítě zemřelo, druhé utrpělo kritická zranění, žena utrpěla těžká zranění. Na místě zasahoval záchranářský vrtulník. Dětem selhávaly životní funkce! 

Na frekventované silnici č. 145 u obce Němčice došlo ve čtvrtek vpodvečer k čelnímu střetu dvou osobních vozidel. Na místo vyjela policie, záchranná služba a hasiči. K místu vzlétl i záchranářský vrtulník z Českých Budějovic.

Nehoda aut Opel a BMW se stala kolem 17:30. „Žena v Opelu přejela do protisměru. Není tam žádná brzdná ani smyková stopa," řekl krajský policejní mluvčí Milan Bajcura.

V jednom z aut jela žena a dvě děti mladšího školního věku. Když přijela na místo první posádka záchranářů, jednomu z dětí selhávaly životní funkce, zdravotníci ho resuscitovali. Druhé dítě bylo hned po nehodě také v kritickém stavu.

„Zajišťovali jsme u obou dýchací cesty. Převezli jsme je letecky, během letu jim opět selhávaly životní funkce. Byly převezeny na resuscitační oddělení nemocnice, kde se podařilo jejich stav částečně stabilizovat, ale zůstává kritický," řekla mluvčí záchranářů Petra Kafková. Jedno z kriticky zraněných dětí v nemocnici podlehlo svým zraněním.  

Žena, která jela s dětmi v autě, byla také v kritickém stavu. Záchranáři ji převezli na českobudějovické traumacentrum. Všichni tři mají mnohačetná poranění. V druhém autě jela žena, má středně těžké zranění. Mluvčí hasičů Vendula Štýrová uvedla, že na místo vyrazil i psycholog. 

PPP150W ( 1. května 2020 08:48 )

To vypadá, že nebyl nikdo z nich připoutaný.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání