Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Zdrogovaný muž havaroval s autem: V nemocnici přiznal horečky! Záchranáři museli kvůli koronaviru do karantény

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: David Malík)
Autor: VaB - 
4. dubna 2020
15:04

Zdrogovaný muž se na jihu Čech s autem převrátil na bok. Hasiči ho museli vyprostit, záchranáři pak ošetřit. V nemocnici přiznal, že jeho přítelkyně je pendlerka a on má horečky. Okamžitě byl testován na koronavirus. Záchranáři, policisté a hasiči museli do karantény. Vše ale dopadlo dobře.

V noci z úterý na středu havaroval se svým autem u Hosína muž z Českobudějovicka. K místu vyjely složky IZS. „Havarované vozidlo skončilo na boku a řidič byl zraněn. Hasiči vyprostili řidiče z vozidla, záchranáři na místě provedli základní ošetření a zraněného převezli do nemocnice,“ uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner. 

Policisté navíc zjistili, že muž neměl řidičský průkaz a byl pod vlivem návykové látky. „V nemocnici muž situaci pro všechny ještě zhoršil, uvedl, že bydlí s přítelkyní, která pracuje v zahraničí a je tzv. pendlerka, a on sám má zvýšenou teplotu. Řidiči byly odebrány vzorky pro vyšetření možné nákazy covid-19,“ doplnil Matzer.

Situace se tak zhoršila. Všichni zasahující museli okamžitě do karantény, tím pádem mimo službu. „Všichni tito pracovníci samozřejmě pak v terénu chybí,“ upřesnil. Ve středu ale přišla skvělá zpráva! Test na covid-19 byl negativní! Všichni zasahující tak mohli zpět do služby.

Muž, který s autem havaroval, ale ničemu neuteče. „Policistům se muž bude samozřejmě zpovídat ze svého protiprávního jednání. Policisté budou také zjišťovat, jaký důvod měla jeho noční jízda, stále platí omezení nařízená v nouzovém režimu,“ zakončil Matzner. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání