Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Na přístrojích a na břiše, tak vypadá nejtěžší průběh nemoci: Těchto pacientů je v Česku 77!

Autor: jn, rc - 
4. dubna 2020
05:00

Napojen na přístrojích a kvůli lepšímu okysličování organismu otočen na břicho. Fotografie, kterou Blesku poskytla Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně, zachycuje pacienta s nejtěžším průběhem nemoci COVID-19 vyvolané koronavirem. Takových bylo podle páteční statistiky ministerstva zdravotnictví v celé republice 77.

Česko zaznamenává víc jak tři tisíce případů nákazy novým typem koronaviru COVID-19 a počet nakažených každým dnem stoupá. Fakultní nemocnice u sv. Anny poskytla Blesku fotografie zachycující pacienta s nejtěžším průběhem nemoci. Snímek připomíná scénu z amerického sci-fi filmu.

Pacient leží na břiše na nemocničním lůžku napojený na přístroje a je bedlivě sledován zdravotním personálem. Na lůžku leží zcela nahý s malým kusem látky, který mu zakrývá intimní partie. Podle Fakultní nemocnice u sv. Anny je takových pacientů v republice až sedmasedmdesát. Poloha na břiše napomáhá lepšímu okysličení organismu.

Podobné fotografie s pacienty s nejtěžším průběhem koronaviru zveřejnily začátkem března italské úřady. Snímky byly pořízeny v nemocnici v italském Cremonu. Pacienti na snímcích z Itálie taktéž leží téměř nazí na břiše na nemocničním lůžku připojeni ke spoustě přístrojům. Lékaři se kolem pohybují v ochranných oblecích. Právě Cremon, který leží na severu země, je nejpostiženější oblastí v Evropě.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

jany ( 5. dubna 2020 12:58 )

je to nutné a důstojné takhle fotit nemocného?

jajas ( 5. dubna 2020 10:31 )

Jé, nejsi ty mimozemšťan? Co to plácáš?

brano34 ( 5. dubna 2020 08:15 )

Předpokládáte, že by celý svět dnes prodělával globální vojenské cvičení?

lunatic ( 4. dubna 2020 18:51 )

Možná,že skutečného pacienta vyfotili zejména z těchto důvodů:1) je velmi obtížné,ba téměř nemožné,aby tam vpustili za účelem pořízení fotografií nějakého komparzistu,2) neskutečný pacient zřejmě neexistuje a tak se spokojili s tím skutečným,existují však neskuteční v lové a je i možné,že jsem jedním z nich.Každopádně v takové pozici je i zřejmě téměř nemožné konzumovat alkohol a proto dělám maximum proto,abych posílil svoji imunitu pitím a i užíváním návykových látek

novakalex ( 4. dubna 2020 18:25 )

Číňané již přiznali původ vzniku pandemie, Vaše snaha je marná a trapná. Datuje se ke konci října 2019 a není daleko doba, kdy se světu omluví za tutlání katastrofálního rozšíření do poloviny ledna 2020. Dle lékařské epidemiologické učebnice byly všechny pandemie za posledních 1500 let šířeny z oblasti dnešní pevninské Číny a Mongolska.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa