Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kamion srazil čtyři silničáře na Teplicku, tři zemřeli! Policie obvinila řidiče

Autor: ČTK, VaB - 
21. dubna 2020
11:36

Řidič kamionu, který na Teplicku srazil čtyři lidi, je obviněn z usmrcení z nedbalosti a těžkého ublížení na zdraví. Při nehodě zemřeli tři silničáři, dva ihned po nehodě, třetí po neúspěšné resuscitaci. 

Policie obvinila z trestných činů usmrcení z nedbalosti a těžké ublížení na zdraví z nedbalosti řidiče kamionu, který minulý týden ve čtvrtek na Teplicku usmrtil tři lidi a čtvrtého těžce zranil. Muž je stíhán na svobodě, jak řekl mluvčí teplické policie Daniel Vítek.

Ke čtvrteční nehodě došlo u obce Pňovičky. Řidič tam smetl lidi při práci na silnici. Dva zemřeli bezprostředně po nehodě, třetí podlehl zraněním po neúspěšném oživování.

Je to spolu s lednovou nehodou na Písecku letos dosavadní nejtragičtější dopravní nehoda v zemi. Na Písecku si v lednu srážka dvou aut vyžádala rovněž tři lidské životy. 

Naposledy zemřel pracovník údržby letos v březnu, kdy u obce Bačálky na Jičínsku srazilo osobní auto dva silničáře, jeden u nich nepřežil. V říjnu 2015 pak na dálnici D5 srazilo u Prahy nákladní auto muže, který čistil u svodidel kanálové svody. Také ten na místě zemřel. 

Obecně podle trestního zákoníku lze za usmrcení z nedbalosti v základní sazbě udělit až tříleté vězení. Pokud pachatel hrubě porušil zákony o ochraně životního prostředí, bezpečnosti práce nebo dopravy a způsobil přitom smrt nejméně dvou lidí, činí trestní sazba tři až deset let vězení.

eiben ( 21. dubna 2020 16:56 )

Vcera tady psali, ze dvoum lidem kteri jen psali neco na internetu a nikoho neohrozili mozna padne rozsudek 15let a tady zabiti 3 lidi do 10 let. Ku.va kde to jsme???????

MAMKA2316 ( 21. dubna 2020 12:35 )

ŽE BY SI PÁN ŘIDIČ HRÁL ZA JÍZDY HRU NA POČÍTAČI ????? 10 LET ZA SMRT TŘI LIDI NENÍ MOC ???? ODKUD BYL ŽE JE NA SVOBODĚ ??NEČEKÁ SE AŽ ODJEDE DO RUSKA NEBO TURECKA ??

lubosbeyr ( 21. dubna 2020 12:26 )

Tak doufám že to hovado nejmíň na těch deset let zavřou.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání