Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tragédie ve Spolchemii: Při plnění cisterny zemřel člověk!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: David Malík)
Autor: ČTK, VaB - 
16. dubna 2020
15:43

Tragický čtvrtek v Ústeckém kraji! Dopoledne zemřeli na silnici mezi Teplicemi a Bílinou tři lidé, současně s tím pak došlo k tragické nehodě ve Spolchemii, zde měl smrtící pracovní úraz jeden muž. Na místo přiletěl vrtulník z Libereckého kraje. 

Jeden z pracovníků dnes po poledni zemřel v chemičce Spolchemie v Ústí nad Labem v souvislosti s plněním železniční cisterny využívané ke skladování nebezpečných látek. Druhého člověka v kritickém stavu přepravil záchranářský vrtulník do pražské nemocnice. ČTK to řekl mluvčí krajské záchranné služby Prokop Voleník a mluvčí chemičky Jan Charvát. 

„Železniční cisterna se používá ke skladování látek jako třeba louhů,“ řekl ČTK Charvát bez podrobností. Další informace firma podle mluvčího poskytne podle pokračujícího vyšetřování. Příčiny neštěstí vyšetřuje policie, stejně jako míru případného zavinění porušením bezpečnostních předpisů i dalších okolností, dodal Charvát.

„Na místě zasahoval vrtulník liberecké záchranné služby,“ uvedl Voleník s tím, že ústecký vrtulník právě zasahoval u tragické dopravní nehody na Teplicku, při níž zemřeli tři lidé a další byl zraněn. 

Zraněný pracovník leží na popáleninovém centru v pražské fakultní nemocnici Královské Vinohrady. "Je připojený na plicní ventilaci," řekl mluvčí liberecké záchranné služby Michael Georgiev.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání