Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Vězeň si v absťáku vydloubl oko: Lékař mu ho vrátil, mukl oko po chvíli vytrhl znovu...

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ran - 
14. dubna 2020
22:12

Jak těžké následky může mít závislost na metadonu, se přesvědčili dozorci v jedné newyorské věznici. Na odvykací jednotce spatřili proti své vůli, jak vypadá záměrně vydloubnuté oko. A museli toho být svědky dokonce dvakrát...  

Rafael Ramos (38) byl v březnu zadržen za násilnosti v jednom obchodě v Brooklynu. Umístili ho na speciální oddělení určené pro vězně závislé na drogách. Ramos si na svobodě vypěstoval silnou adikci na metadon, což je syntetický opioid, který se v lékařství používá jako analgetikum.

Vězeň po celou dobu ve věznici nespolupracoval, dával si na hlavu a přes obličej kalhoty a dopouštěl se dalších „nepříčetností“. Největší „kousek“ ale provedl, když si před vytřeštěnými zraky dozorců vydloubl oko. Strážci se na zuřícího muže vrhli a zpacifikovali ho. S bulvou ještě visící na očním nervu ho dopravili k vězeňskému lékaři, který mu oko vrátil na místo. 

Když ho dovedli zpět do cely, Ramos si našel umělohmotnou vidličku a oko si vydloubl znovu. Tentokrát ale už optický nerv nevydržel.

Až se z metadonového deliria Ramos probere, uvidí, bude-li ještě mít čím, jakou paseku v obličeji si kvůli „fetu“ způsobil, a bude zřejmě hořce litovat, že vůbec kdy po nějaké droze sáhl.  

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání