Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Žena kvůli koronaviru upadla do kómatu: Po probuzení zjistila, že porodila

Autor: ran - 
14. dubna 2020
11:52

Čekala své druhé dítě a byla už ve 33. týdnu těhotenství, když onemocněla nemocí covid-19. Její stav se rapidně zhoršil, v nemocnici proto děťátku pomohli na svět, aniž by o tom jeho maminka věděla!  

Angela Primachenková (27) z amerického města Vancouver ve státě Washington ležela na jednotce intenzivní péče nakažená koronavirem. Byla přijata 24. března a připojena na plicní ventilaci. Byla sice těhotná, ale jinak zdravá a silná, výraznější komplikace se proto neočekávaly. 

Po osmi dnech se ale vývoj jejího zdravotního stavu nečekaně obrátil. Příznaky se zhoršily a bylo třeba jednat rychle, aby se podařilo zachránit život dítěte i nemocné ženy. Lékaři se proto rozhodli nastávající maminku uvést do umělého spánku, tedy vlastně do lékařsky navozeného a monitorovaného kómatu. 

„Když jsem se probudila, byla jsem jako zdrogovaná, nevěděl jsem, čí jsem. Jen jsem věděla, že jsem byla těhotná. Ale najednou koukám, že mi zmizelo břicho,“ popsala zážitek Angela pro server Today.com. 

Porod se vydařil na výbornou, Angela se z nákazy vyléčila a při sobotním propouštění z JIP ji vyprovázely radostné ovace všech zdravotníků na oddělení. Maminka teď čeká na malou Avu v klidu domova. Bude jí předána, jamile se vyloučí, že se na ni nákaza přenesla. Předběžné testy se ale naštěstí ukázaly zatím jako negativní.

„Nikdo nečekal, že budu nemocná až tak moc. A já jsem zase absolutně nečekala, že budu rodit,“ doplnila šťastná Angela. Spolu s ní se na přírůstek do rodiny těší její manžel a 11měsíční Emily.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa