Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Ivana a její manžel po návštěvě Bratislavy málem zůstali uvězněni na Slovensku: Radši přešli pěšky hranice

Autor: chal - 
28. března 2020
12:52

Billy a Ivana Trudsoeovi z New Yorku v březnu zamířili na evropský výlet po České republice a Slovensku, kde žije Ivanin tatínek. Pobyt v srdci Evropy si pár užil, při zpáteční cestě ale Američané zažili pořádné drama. Kvůli přísným nařízením a omezování letů se totiž málem nedostali domů!

Slovenská američanka Ivana a její manžel Billy na svou zatím poslední návštěvu Evropy asi jen tak nezapomenou. Výlet po České republice a Slovensku pro manželský pár vyvrcholil obrovským strachem a nejistotou.

Američané sice měli dobré povědomí o tom, že i Evropu tvrdě zasáhla epidemie koronaviru, turisté si ale z probíhající krize nedělali velkou hlavu.

Navštívili tak Bratislavu i Prahu a v poklidu si prošli všechny památky. Až když začala být situace opravdu vážná a počet nakažených začal dramaticky stoupat i ve střední Evropě, Billy s Ivanou se rozhodli přebookovat svůj let a vrátit se domů dřív.

Pozdě. Manželé už neměli šanci na změnu termínu a v kapse měli letenky Vídeň-New York s datem odletu 19. března. Což byl obrovský problém, jak Billymu vysvětlil tchán. "Billy, Rakousko zítra zavírá hranice," řekl podle televize CBS Američanovi tchán ve čtvrtek 12. března. V tu chvíli začal boj s časem.

Trudsoeovi rychle nasedli do půjčeného auta a odjeli do Bratislavy, kde je nabral šéf Ivanina otce. Ten pak pár odvezl na hranice s Rakouskem, které překonali pěšky. „Vysadil nás na hraničním přechodu, všude bylo plno policistů,“ popsal Billy.

Všechno naštěstí dobře dopadlo. Manželé nakonec chytli let z Vídně do Mnichova, odkud už letělo letadlo do New Yorku. Billy s Ivanou si tak mohli oddychnout. „Jsme trochu unavení, ale jsme šťastní,“ dodal Billy s tím, že si s manželkou po návratu několikrát denně měří teplotu. Obava z nákazy koronavirem je po hektickém úprku z Evropy stále děsí.

naidka ( 28. března 2020 16:13 )

Paní Ivana na snímku vypadá, jako by jí z toho všeho vstaly hrůzou vlasy na hlavě.

nikolaev ( 28. března 2020 16:04 )

to mají v hlavách nasrá.o neví co se děje aha američani!!!

Zobrazit celou diskusi