Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Škola hrůzy! Učitelé brutálně týrali studenty: Ředitel zneužíval menší děti

Učitelé sexuálně zneužívali a týrali postižené studenty: Nutili je klečet na násadách od košťat a svazovali je do svěrací kazajky!
Učitelé sexuálně zneužívali a týrali postižené studenty: Nutili je klečet na násadách od košťat a svazovali je do svěrací kazajky!  (Autor: Facebook)
Autor: rc - 
27. února 2020
22:35

Desítky let čelili fyzickému a sexuálnímu zneužívání studenti školy pro sluchově postižené v americkém státu Connecticut. Studenti tamní školy hrůzy byli nuceni klečet na násadách od košťat, oblékáni byli do svěracích kazajek a zaměstnanci je nutili jíst, až dokud nezačali zvracet! 

V roce 2019 správní rada školy pro neslyšící, která se nachází ve městě West Hartford v americkém státě Connecticut, obdržela několik obvinění proti personálu školy. Členové rady si proto podle informací britského deníku Daily Mail najali vyšetřovatele, který měl vznesená obvinění prověřit.

Vyšetřování trvalo celý rok a právní zástupce vyslechl osmdesát lidí včetně absolventů, bývalých i současných zaměstnanců a dalších svědků. V průběhu vyšetřování vyšla najevo hrůzná tajemství, která po desetiletí zůstala utajena. Ukázalo se, že zaměstnanci školy, která navíc pořádala i letní tábory, fyzicky týrali své studenty.

„Výsledky tohoto vyšetřování odhalily překvapující a otřesné skutečnosti,“ uvedli výkonný ředitel Jeffrey Bravin a prezidentka správní rady Catherine Burnsová v prohlášení. „Omlouváme se za neomluvitelné činy identifikované ve zprávě a za fakt, že škola se nepokusila jim předejít a zastavit je,“ dodali.

Podle provedeného vyšetřování byli studenti po celé dekády vystavováni násilí ze strany pedagogů. Víc jak čtyřicet bývalých studentů vypovědělo, že mezi lety 1960 až 1980 bylo vystavováno krutým fyzickým trestům. Jedním z trestů, které zaměstnanci používali, bylo, že své studenty nutili klečet na násadách od košťat! Navíc své žáky fackovali a mlátili pěstmi. K trestání používali i pásky, kterými žáky svazovali. Studenty svazovali i do svěracích kazajek. Svědci vypověděli, že děti byly nuceny jíst tak dlouho, dokud se nepozvracely!

Během vyšetřování se navíc zjistilo, že studenti byli vystavováni i sexuálnímu zneužívání. Toho se měl dopustit bývalý ředitel školy Edmund Boatner, který zastával úřad mezi lety 1935 až 1970. Zneužívaným dětem bylo méně jak deset let! V případu byla již vznesena obvinění a případem se zabývají příslušné úřady.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání