Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Opilec havaroval s autem do příkopu: „Zachránit“ situaci zkoušel jeřábem!

Autor: VaB - 
25. února 2020
15:08

Opilý řidič svůj vůz „zaparkoval" do příkopu a rozhodl se, že ho vytáhne jeřábem. Když na místo dorazila policie, zjistila, že před jízdou pil alkohol. Navíc za volantem neměl co dělat.

Podivné hlášení přijali policisté ve středu. Zprvu to vypadalo jako běžné oznámení o havarovaném vozidle v Jaroměřicích. „Oznamovatel dále uvedl, že se mu zdálo chování řidiče divné a že nastartoval jeřáb, který nedaleko parkoval, a pravděpodobně chce vozidlo z příkopu vytáhnout,“ informovala mluvčí policie Andrea Muzikantová. 

Řidiči se vůz z příkopu vyprostit nepodařilo a raději s jeřábem odjel zpět na místo, odkud ho vzal. To už ale na místo dorazila policie. „Policejní hlídka z Moravské Třebové s 37letým mužem provedla dechovou zkoušku, která ukázala na hodnoty 2,95 a 2,82 promile alkoholu v dechu,“ uvedla Muzikantová. Když si policisté muže zkontrolovali, zjistili, že za volantem nemá co dělat!

„Následným šetřením policisté zjistili, že řídil vozidlo i přesto, že mu byl soudem vysloven zákaz řízení motorových vozidel pro všechny skupiny,“ sdělila mluvčí s tím, že s řidičem byly proto zahájeny úkony trestního řízení pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí. „V případě pravomocného odsouzení muži hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta,“ zakončila mluvčí. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání