Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Podezřelý z vraždy si vzal jako rukojmí 23 dětí! Policisté ho zastřelili

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
31. ledna 2020
13:28

Ind podezřelý z vraždy držel ve svém domě na severu Indie téměř 11 hodin jako rukojmí 23 dětí, včetně své dcery. Po neúspěšných pokusech o vyjednávání se strhla přestřelka, při níž byl únosce zabit. Děti se podařilo osvobodit nezraněné. Informovala o tom média.

Dramatická událost se podle agentury AP odehrála v uttarpradéšské vesnici Kásarija. Muž identifikovaný jako Subháš Batham tam do svého domu pozval děti na narozeninovou oslavu své dcery a pak je zavřel do suterénu, odkud je odmítal pustit. Motiv jeho jednání zatím není jasný.

Batham během incidentu předal sousedům přes balkon šestiměsíční holčičku, když s ním však chtěl někdo mluvit, střílel, napsala agentura PTI. Palbu pak zahájil i při vstupu policistů do domu po jejich marné snaze vyjednávat. Následnou přestřelku, při níž dva policisté utrpěli zranění, nepřežil.

Batham byl podezřelý z vraždy, ale soud ho během vyšetřování pustil z vazby na kauci. Zločin, z něhož byl obviněný, byl spáchán ve městě Farrukhábádu, které leží asi 300 kilometrů jihozápadně od Lakhnaú, správního střediska státu Uttarpradéš.

Dramatičnost situace dokresluje také informace o smrti Bathamovy ženy. Podle policie zemřela během přestřelky, ale agentura PTI napsala, že ji ubili rozzuření vesničané, když se snažila z domu uniknout.

MAMKA2316 ( 31. ledna 2020 13:58 )

U nás by to neměl asi kdo udělat ??? Možná že by se báli trestu z nepřiměřého postupu ??KDO VI ??? TO VÍ SNAD JEN PAN HAMÁČEK NE ??

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání