Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Mladík (26) v Německu zastřelil 6 příbuzných: Po masakru sám zavolal policii

Aktualizováno -
24. ledna 2020
17:47
Autor: ČTK, shp, chal - 
24. ledna 2020
14:27

Panika, křik a potoky krve. V německém městě Rot am See došlo v pátek odpoledne ke krveprolití, při němž zahynulo šest lidí a další dva se zranili. Střelec (26) se po zastřelení šesti příbuzných sám udal policistům.

Šest příbuzných zastřelil ve městě Rot am See na jihozápadě Německa krátce před jednou odpoledne šestadvacetiletý Němec. Policisté jej na místě činu zadrželi.

Jeho motiv zatím není jasný, vyšetřovatelé ale podle místního policejního prezidenta Reinera Möllera předpokládají, že šlo „o rodinné drama“. Mladík použil poloautomatickou krátkou zbraň, ke které měl jako sportovní střelec zbrojní průkaz.

Kromě tří mrtvých mužů a tří žen si střelba v obci, která leží na půl cesty mezi Stuttgartem a Norimberkem, vyžádala také dva zraněné. Podle Möllera je jeden z nich v ohrožení života. Dva mrtvé našli policisté v domě a čtyři za domem, ve kterém byl hostinec.

Čin policii krátce před 13:00 ohlásil sám pachatel. Na policii následně počkal před domem, ve kterém podle Möllera s rodinou bydlel. Nyní je muž ve vazbě a odmítá vypovídat, než se dostaví jeho právník.

Všechny oběti střelby jsou s 26letým útočníkem v příbuzenském vztahu. Mezi mrtvými jsou jeho otec a jeho matka, u dalších osob se příbuzenská vazba upřesňuje. Obětem bylo od 36 do 69 let. Podle policejního prezidenta Möllera pachatel ohrožoval také dvě děti ve věku 12 a 14 let, kterým se ale nic nestalo.

Na místě činu zasahovalo množství policistů z různých jednotek včetně příslušníků speciálního útvaru, uvedl Möller.

 

sangre ( 26. ledna 2020 15:16 )

Takže nejen nedokončené základní vzdělání, ale i nevychovaný hulvát. Slušně jsem jej upozornil na hrubou chybu, ale reaguje urážkou.

sangre ( 26. ledna 2020 15:12 )

Vrah je strachy po...... ubožák. Jiným vzít život, na to odvahu má. Nepochybně předpokládá, že to nahraje na duševní poruchu. Skutečně vše nasvědčuje, že jde o islamistu. Ti také dokáží vraždit, nejlépe bezbranné, nebo ze zálohy.

sangre ( 26. ledna 2020 15:07 )

Pán není drzí. Nemám rád vulgarismy, ale takovou chybu nesmí udělat ani žák v 5. třídě.

kralovna-vsech-mori ( 24. ledna 2020 19:44 )

Zajímalo by mě co tomu turkovi provedli.

Wells ( 24. ledna 2020 18:56 )

Další integrovaný mustafa.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání