Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Masivní požár domu v České Třebové: Policie odhalila viníka!

Autor: ČTK - 
11. ledna 2020
21:00

Za loňský červnový požár panelového domu v České Třebové může podle policie stavební dělník. Kriminalisté ho obvinili z obecného ohrožení z nedbalosti. Hrozí mu až šest let vězení. Informovala o tom dnes televize Nova. Škoda je odhadována na 20 milionů korun, většina ze 40 bytů je stále prázdných.

Požár střechy na družstevním domě zřejmě vznikl od natavování lepenky. Obviněný dělník se k případu odmítl vyjádřit.

Většina obyvatel se po požáru přestěhovala k příbuzným či přátelům, několik jich využilo nabídku radnice a ubytovali se v ubytovnách Drumel a Orlík. Podle Novy se jich zatím do domu vrátila zhruba pětina.

Škodu by měla uhradit pojištění družstva, obyvatel i firmy, která střechu opravovala. Pardubický kraj vyčlenil pro družstvo z krizového fondu na odstranění následků a nepojistitelných škod mimořádnou dotaci milion korun. Radnice na pomoc obyvatelům vypsala veřejnou sbírku, která skončila loni 31. srpna, na účtu se sešlo asi 394.000 korun. Částka se rozdělila mezi konkrétní obyvatele domu podle koeficientu, jakým přispívali do fondu oprav. Rada města také schválila příspěvek 100.000 korun na opravy společných prostor.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání