Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Chlapečka (2) zranila uvolněná lyžařská branka! Rodiče shání svědky

Autor: chal - 
7. ledna 2020
18:51

Rodiče Ondřej a Kateřina se svým 22měsíčním chlapečkem trávili poslední den minulého roku v lyžařském areálu v Koutech nad Desnou. Místo klidných oslav Silvestra se ale museli bát o synovo zdraví. Hocha totiž trefila uvolněná branka z lyžařské školičky, ošklivě ho zranila a on skončil na operačním sále. Rodiče nyní shánějí svědky.

K incidentu došlo loni 31. prosince v jednu hodinu odpoledne. Táta Ondřej procházel se synkem kolem lyžařské školy, když vítr ze země vytrhl jednu z branek, kterou instruktoři používali. „Uvolněná branka mu velmi ostrým hrotem a velkou rychlostí vletěla přímo do obličeje a způsobila velkou tržnou ránu,“ popsal Ondřej.

Jeho syn měl ošklivé zranění a krvácel, a tak nebylo o čem přemýšlet – chlapec musel do nemocnice! Zranění si vyžádalo operaci. Dítě je už v pořádku, pravděpodobně mu ale zůstane ošklivá vzpomínka v podobě jizvy.

Rodiče mají o příčině nehody jasno. Na vině jsou podle nich špatně ukotvené branky. K uvolnění jedné z nich podle Ondřeje došlo kvůli „nedostatečné sněhové pokrývce a naprosto katastrofálnímu přidělání branek“. Nyní se ovšem shání po svědcích, kteří by jejich tvrzení mohli potvrdit například poskytnutím videozáznamu.

Bezprostředně po nehodě rodiče na pořizování důkazů nebo volání policie podle Ondřejových slov neměli ani pomyšlení, přednější pro ně zcela logicky bylo zdraví jejich chlapečka. Zhruba půl hodiny po nešťastné události už organizátoři školičky podle Ondřeje branky sbalili.

 

„V momentu incidentu bylo v místě několik rodičů, kteří si točili své ratolesti – a o nějaký takový záznam nebo fotografii nám přesně jde,“ dodal Ondřej s tím, že na místě tehdy byly dvě lyžařské školy – jedna vedle dopravního pásu, druhá o kousek výš nad sloupem elektrického vedení pod dvěma zaparkovanými rolbami. Právě u té druhé jmenované k incidentu došlo.

Kromě řádného vyšetření si Ondřej s Kateřinou přejí jediné. Aby se něco podobného už nikdy nikde neopakovalo. „Peníze nejsou všechno, když není dostatek sněhu, tak to prostě nechte zavřené!“ apelují na provozovatele sjezdovek a lyžařských škol.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání