Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Vrtulník se třemi záchranáři se zřítil k zemi: Ministr vnitra promluvil o hrdinství

Nehoda vrtulníku si vyžádala tři lidské životy.
Nehoda vrtulníku si vyžádala tři lidské životy.  (Autor: EPA)
Autor: ČTK, yks - 
2. prosince 2019
06:58

Francouzská riviéra platí za místo luxusu a idylických dovolených u blankytného moře. Jenže rozmary počasí se nevyhnuly ani této oblíbené idylické destinaci. Silné deště rozvodnily místní toky a povodně si vyžádaly životy dvou lidí. V pondělí brzy po půlnoci přišla další tragická zpráva. Zřítil se záchranářský vrtulník nedaleko jihofrancouzského Marseille a  v jeho troskách našli smrt tři záchranáři.

Při nehodě vrtulníku poblíž Marseille zahynuli tři záchranáři, kteří pomáhali v oblasti postižené záplavami na jihu Francie. Informovala o tom v pondělí agentura AFP s odvoláním na prohlášení francouzského ministerstva vnitra.

Rádiový i radarový kontakt s helikoptérou typu EC145 byl přerušen v neděli v noci, když se vrtulník během průzkumného a záchranného letu pohyboval v departementu Var. Tři mrtvá těla byla objevena kolem 1:30 nedaleko města Rove, uvedli francouzský ministr vnitra Christophe Castaner a jeho náměstek Laurent Nuñez. Příčina nehody vrtulníku se vyšetřuje.

„Zatímco se dnes Francie připravuje vzdát hold 13 svým vojákům, kteří zahynuli v Mali, naše země ztratila další hrdiny, kteří položili své životy, aby ochránili francouzské občany,“ řekl ministr vnitra.

Záplavy si v neděli vyžádaly dvě oběti na Francouzské riviéře, kterou zasáhly silné přívalové srážky. Podle Guardianu šlo o pastýře v autě s náhonem na 4 kola, kterého smetla přívalová vlna, když se snažil ochránit své stádo. Rovněž bylo nalezeno tělo majitele stájí, který se snažil dohlédnout na svá zvířata.

Za celý týden zemřelo při výkyvech počasí již šest lidí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání