Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Zdravotní sestra spáchala sebevraždu: Nezvládla stres a 12hodinové směny!

Autor: rc - 
21. listopadu 2019
20:21

V noční můru se změnila práce pro britskou zdravotní sestru Leonu Goddardovou. Pětatřicetiletá žena trávila v práci až dvanáct hodin a na nic jiného jí nezbýval čas. Každodenní stres už nemohla zvládnout, a tak se rozhodla k zoufalému činu. Napsala dopis na rozloučenou a oběsila se!

Leona Goddardová snila o tom, že se bude zabývat pracovní terapií, ovšem nakonec se dostala na univerzitu v Manchesteru a v roce 2012 tam promovala z psychologie a ošetřovatelství. Začala pracovat v nemocnici Prestwich v Manchesteru jako zdravotní sestra. Tam ji před šesti měsíci povýšili.

Goddardová snila o tom, že bude mít svůj vlastní dům a rodinu, ovšem nedávno se rozešla s přítelem, a navíc jí v souvislosti s povýšením přibylo práce. Měla dvanáctihodinové směny a začala trpět depresemi.

„Ačkoliv dokončila studia, tu práci vlastně vůbec neměla ráda,“ uvedla její spolužačka Danielle Hindsová pro britský deník Daily Mirror s tím, že nezvládala směny, kvůli nimž neměla čas na svůj osobní život.

„Leona si přála jednoho dne mít děti a založit vlastní rodinu a není pochyb, že by byla skvělá matka,“ uvedl její expřítel Peter Schaffer. „S novou pozicí získala nové schopnosti a zkušenosti a víc povinností. Vedli jsme dlouhé rozhovory ve snaze pomoci jí najít další možnosti, ale po týdnech se naše komunikace zhoršila a já ukončil vztah. Byla nešťastná, ale můj záměr byl jí dát víc prostoru a poté si o tom promluvit. Ale o týden později si vzala tragicky život,“ dodal.

Žena byla nalezena oběšená ve svém domě. Zanechala po sobě dvoustránkový dopis na rozloučenou, v němž vysvětlila, proč se rozhodla vzít si život. Podle vedoucí psychiatrie Claire Hiltonové si pár týdnů před smrtí Leona vzala volno kvůli zdravotním komplikacím. Do práce se již nevrátila.

krasomila ( 22. listopadu 2019 11:00 )

Navíc na vykládání vagónů není snad nic stresujícího, pokud jste je nevykládal třeba v Osvětimi.

krasomila ( 22. listopadu 2019 10:57 )

Nevím, jestli ty šichty, nebo to pivo, ale následky to na vás evidentně zanechalo.

ostuda ( 22. listopadu 2019 04:51 )

nejvíc se mi u těchto líbí to ová u jména.
nemohla by se podle tohoto vzoru psát u našich džendrových žen psát ta ová dvě?
protože jak k tomu příjde tře ba taková Novotná když nemá narozdíl od cizinek ani jedno?
třeba by šlo Novotnáová. prosím!

ostuda ( 22. listopadu 2019 04:32 )

jenže nesmíš zapomenout že ty nejsi utiskovanej

villon ( 21. listopadu 2019 21:29 )

Mi dělali i šestnácky na nádru na vykládce vagónů , pak se šlo naproti na pivo a nikdo si to nehodil. Byli to krásný dobi. Rád na to vzpomínám byli jsme bezva parta. Dvanácky jak nic, klidně i patnáct po šichtě.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání