Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Brit popsal horor v thajském vězení: Kamaráda zbili a umřel mi v náruči

Autor: DH - 
19. listopadu 2019
20:44

Otec dvou dětí Kai Isaacs strávil několik měsíců v děsivé thajské cele detenčního centra, kde se v jedné místnosti tísní i 150 vězňů z celého světa. Popsal také, jak mu přímo před očima zemřel Američan, na něhož si spoluvězni zasedli.

Thajské věznice se obecně považují za jedna z nejhorších míst, kam se člověk může dostat a bohužel to vlastně není ani nic složitého. Své by o tom mohl vyprávět Brit Kai Isaacs, kterého v Thajsku zavřeli za to, že mu propadlo třicetidenní vízum, čímž mu začaly pořádné problémy.

Táta od rodiny na příkaz policie strávil dlouhé měsíce v nechvalně proslulém Mezinárodním detenčním centru v Bangkoku (IDC). „V jedné místnosti tam bylo i 150 lidí, kteří spali po desíti v řadách na zemi. Byly to nejhorší tři měsíce v mém životě,“ přiznal Kai časopisu Sunday People.

Na cele, kde se v jednu chvíli koncentrují obyvatelé i ze 47 států, prý bylo horko, puch a hluk. „Byli tam i usvědčení teroristé. Takový, které jejich vlastní země nechtějí a oni tam tak musí trávit i celé roky. To oni to místo vedou,“ popsal situaci v centru Brit, který teď pomáhá FBI rozkrýt vraždu Američana, jíž byl v cele svědkem. I takové totiž thajské vězení je.

„Američany moc nemusí. Když tam přišel Rickey McDonald, okamžitě o něm všichni věděli. Byl tam jen čtyři dny, než zemřel,“ uvedl smutně Kai. „Bili ho, bili, bili a zase bili. Taky ho tam mučili tím, že nedostával vodu. Každý tam sice dostal prázdnou třílitrovou nádobu na ni, ale tekla jen hodinu denně. Když si chtěl načepovat, bili ho,“ upřesnil strašlivá muka muž.

Kai přiznal, že mu bylo Američana líto a snažil se pro něj vodu získat, dokonce ho bránil před útoky spoluvězňů. „To mě pak popadli a skopali. Ale nikdy jsem pořádně nedostal, měli ke mně totiž alespoň trochu respektu, byl jsem tam celkem dlouho, mnohem déle než ostatní lidé ze Západu,“ vysvětlil. „Jedno ráno mi ten Američan ale umřel v náručí. Selhalo mu srdce. Bylo to strašné a já tam pak musel být ještě čtyři týdny,“ dodal. Teď doufá, že pomůže FBI vyřešit složitou situaci okolo vraždy muže z Kentucky, k níž došlo 21. května letošního roku.

Brit do Thajska přiletěl za svojí přítelkyní v srpnu loňského roku na běžné třicetidenní turistické vízum. Bohužel pro něj se mu ale nepřevedly peníze a on zůstal bez prostředků. Zpětně přiznává, že pak udělal největší chybu. V zemi zůstal déle a do března letošního roku navštěvoval kamarády a snažil se něco vydělat, než konečně kontaktoval ambasádu. Ta mu poradila, aby se šel sám přihlásit, ale varovala ho, že nejspíš skončí v poutech. Na soud čekal pět dní, než mu uložil pokutu přibližně tři tisíce korun a devět dní vězení. Zbytek času v Thajsku pak strávil Kai právě v IDC, než se konečně dočkal a mohl odletět zpět do Velké Británie.

 

Monikay ( 20. listopadu 2019 19:58 )

je to hrozné a Američana lituju, ale lidi si holt musejí v cizí zemi dávat sakra pozor, aby se do těchto míst nedostali

pupak_1 ( 20. listopadu 2019 00:42 )

Takže v srpnu přijel na třicetidenní vízum a začal problém řešit až v březnu?
Buď je idiot, který si vízum nedovede prodloužit/obnovit, nebo pohádkář.
Pro Damira55: Do Thajska se dostanete úplně v pohodě v rámci bezvízového styku do 30 dní,pro delší pobyt vydává víza celkem bez problémů thajská ambasáda, za mírný poplatek, pokud máte v ČR práci a zajištěné ubytování v TH.
Já letěl naposledy bez víza, odlétal jsem přesně 30. den a na letišti jsem musel jít ke zřízenci, ktrý mi dal do pasu razítko, že musím ze země zmizet do 24 hodin.
Ony jsou za překročení doby pobytu pokuty, samozřejmě odstupňované podle doby nelegálního pobytu v zemi.
A pak člověk, který si vytírá zákony země, do které přijel, pr..l, může skončit v base, jako tenhle pán a pan mrtvej Američan.

Citronel ( 19. listopadu 2019 21:27 )

Já jsem to vůbec nepochopil,co to je IDC,proč tam byl tak dlouho,když dostal 9 dní.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání