Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Umírajícího mladíka (†16) našli v noci u silnice na Vysočině! Kriminalisté nařídili pitvu

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia)
Aktualizováno -
15. října 2019
12:34
Autor: yks, cad - 
15. října 2019
10:31

Podivný případ vyšetřuje od soboty policie na Vysočině. Nedaleko idylické vesničky Sobíňov na Havlíčkobrodsku byl nalezen teprve 16letý umírající mladík. Navzdory úsilí záchranářů se ho nepodařilo zachránit. Proč k jeho úmrtí došlo, vyšetřuje policie.

Nečekaný nález šokoval lidi vracející se v sobotu během mrazivého rána z diskotéky Amerika v Sobíňově  v okrese Havlíčkův Brod na Vysočině. Narazili totiž na mladíka (†16), který bezvládně ležel u silnice. V obavách zavolali záchrannou službu. Zdravotníci se činili jak mohli, pro umírajícího a údajně i silně podchlazeného chlapce už ale nemohli nic udělat.

O případu jako první informoval Havlíčkobrodský Deník. „Bohužel lékař už jen konstatoval smrt,“ řekla mu ředitelka Záchranné služby na Vysočině Vladislava Filová. Podle informací Blesku policisté předběžně vyloučili násilné zavinění, včetně autonehody. „Přesnou příčinu smrti musí určit až nařízená soudní pitva,“ řekla Deníku krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

Nutnou součástí vyšetřování má být i toxikologické zkoumání, které stanoví, zda hoch nezemřel působením drog, alkoholu nebo jiných látek. Na úmrtí měla podle informací Blesku mít podíl údajná intoxikace drogami a nízké sobotní teploty. 



Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání