Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kvůli nevyplaceným odměnám chtěl zastřelit šéfa: Útočníka poslal soud na 12 let do vězení

Kvůli nevyplaceným odměnám chtěl zastřelit šéfa: Útočníka poslal soud na 12 let do vězení (ilustrační foto)
Kvůli nevyplaceným odměnám chtěl zastřelit šéfa: Útočníka poslal soud na 12 let do vězení (ilustrační foto)  (Autor: David Malík)
Autor: ČTK - 
2. října 2019
13:57

Za pokus o vraždu zaměstnavatele své družky potvrdil ve středu olomoucký vrchní soud Martinu Havelkovi ze Vsetínska 12 let vězení. Odpyká si je v nejpřísnějším typu věznice. Havelkovo odvolání proti rozsudku krajského soudu vrchní soud zamítl, trest na spodní hranici sazby je podle něj namístě. 

Pětapadesátiletý Havelka na muže vystřelil z ulice, když byl v koupelně a viděl jeho siluetu. Zásah ho těsně minul ve vzdálenosti zhruba 30 centimetrů, poškozený vyvázl z incidentu bez zranění. Muži původně za pokus vraždy hrozilo 12 až 20 let vězení.

Rozsudek je pravomocný. Incident se podle obžaloby odehrál loni na začátku prosince. Muž dostal zlost, když mu jeho životní partnerka oznámila, že jí zaměstnavatel odmítl vyplatit odměnu. Vzal si legálně drženou pistoli, odešel k bydlišti poškozeného, kde se snažil boucháním a kopáním do zavřených dveří dostat do provozovny restaurace, stojí v obžalobě.

Když mu nikdo neotevřel, poodstoupil Havelka na ulici a sledoval několik minut dění v oknech. Ve chvíli, kdy spatřil muže v rozsvíceném okně v koupelně, zamířil a ze vzdálenosti zhruba 12 metrů vystřelil. Projektil proletěl oknem nad hlavou poškozeného. Muž, na kterého Havelka vystřelil, v té chvíli stál v koupelně zády k oknu u umyvadla. Rána ho vylekala.

„Myslel jsem si, že praskla žárovka. Cítil jsem drobné střepiny do zad. Najednou jsem objevil díru ve zdi a koukám, že je díra i v okně,“ popsal u soudu muž, který poté zavolal policii.

agfor ( 2. října 2019 19:24 )

Škoda, že se mu to nepodařilo. Mohlo být o jednoho mamonářského šéfa míň a on mohl dostat nižší trest.

Nezadat ( 2. října 2019 14:19 )

Ať žije demokracie a blbče bouchej zadara

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání