Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zfetovaný pirát silnic v kradeném BMW: Kradl auta, řídil se zákazem! Skončil ve vazbě

Autor: rv - 
1. října 2019
15:56

Ve vazbě skončil pirát (37) silnic, kterého minulý týden dopadli policisté v Praze. Těm nejprve ujížděl zfetovaný v kradeném BMW, pak se zjistilo, že toho má na triku mnohem víc. Jeho revírem bylo hlavně Chebsko, kradl auta, ujížděl od čerpacích stanic bez placení, že má zákaz řízení, neřešil. Soud ho poslal do vazby.  

Po zběsilé jízdě hlavním městem skončil zfetovaný zloděj aut na policejní stanici. Když strážci zákona zjistili, s kým mají tu čest, šupem ho poslali kolegům do Karlovarského kraje. Chlápka si převzali chebští kriminalisté.

Stihl toho požehnaně. Když například nechal majitel v Mariánských Lázních před obchodem nastartované auto, naskočil dovnitř a ujel. „Do automobilu měl poté natankovat pohonné hmoty na čerpací stanici ve Velké Hleďsebi, od které ovšem odjel bez zaplacení,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

To nebyl jediný případ. S placením se u čerpacích stanic nijak nezdržoval, vždyť tankoval do kradených aut. „Tímto svým jednáním měl muž způsobit celkovou škodu téměř sedm tisíc korun,“ dodal Kopřiva. V mezidobí ještě stihl nakupovat cizí platební kartou, kterou i s peněženkou našel a ponechal si ji.

Kriminalisté mu to vše spočítali. „Muže obvinili ze spáchání přečinů neoprávněného užívání cizí věci, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a krádeže,“ vypočetl Kopřiva. Chlápek skončil ve vazbě, hrozí mu dva roky vězení.

VIDEO: Při téhle policejní honičce zfetovaného zloděje v kradeném autě chytili.

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání