„Seniora zastavila hlídka v pondělí kolem půl šesté ráno, řidičský průkaz ale nepředložil s vysvětlením, že má zákaz řízení,“ řekla policejní mluvčí Gabriela Pokorná. „Zákaz muži platí až do roku 2024. Zasahujícím policistům popsal, že si jede vyřídit technickou kontrolu, protože se chystá vycestovat do zahraničí.“

Starý pán si ovšem dovolenou bude muset odpustit, nyní mu totiž hrozí až dva roky vězení.

V pátrání hrozil muži pistolí

Ani mladík (23), kterého policisté v Ostravě zastavili v autě o dva dny dříve v noci, neměl za volantem co dělat. Navíc byl ještě vedený jako osoba v pátrání!

Jen o několik hodin dříve totiž se zbraní v ruce vyhrožoval muži (40) z Ostravy smrtí. „Na krku“ má i výrobu a prodej drog a maření úředního výkonu. Aby toho nebylo málo, muži zákona mu testem prokázali přítomnost drog. „Policisté zajistili také auto, ve kterém nalezli plynovou zbraň a drogy,“ sdělila Pokorná.

Mladík nesměl řídit auta až do dubna příštího roku. Ve voze policisté také našli kromě šesti sáčků s bílou krystalickou látkou a marihuany i digitální váhu. Že drogu prodává, však zadržený popřel. „Uvedl, že má zajištěné omamné a psychotropní látky pro svou potřebu,“ dodala Pokorná. Nyní mu hrozí až pět let ve vězení.

VIDEO: Silniční pirát v Praze přejel strážníkovi nohu, pak ujížděl i s policistou na kapotě.