Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno, déšť 19°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Drama na Liberecku: Chlapec (10) zachránil život své mámě! Záchranáři mu vysekli poklonu

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: David Malík)
Autor: VaB - 
1. října 2019
12:18

Teprve desetiletý klučina z Liberecka v pondělí zachránil život své mámě. Když se jí udělalo špatně, naprosto ukázkově vytočil linku 155. Okamžitě popsal maminčiny obtíže a poradil záchranářům, jak se k nim domů nejlépe dostane sanitka. Jeho maminka je v péči lékařů a on si vysloužil veřejnou pochvalu.

Dramatické okamžiky prožili v pondělí na Liberecku 10letý chlapec a jeho maminka. Ženě se náhle udělalo zle. Nebyla schopná si zavolat pomoc. To naštěstí zastal její potomek a počínal si při tom tak duchapřítomně, že by mu mnozí dospělí mohli závidět.

„Teprve desetiletý klučina v pondělí 30. září pravděpodobně telefonátem na linku 155 zachránil život své mamince. Když u ženy nastaly takové zdravotní potíže, že nebyla schopná sama si zavolat pomoc,“ píší záchranáři na svém facebooku. 

Podle nich klučina naprosto ukázkově vytočil linku 155, popsal maminčiny obtíže a vysvětlil záchranářům, kam mají se sanitkou přijet. Ti se díky tomu na místo dostali včas a mohli ženě účinně pomoci. Maminka je v péči lékařů.

„Právě na těchto případech se ukazuje, jak moc je prevence a výuka první pomoci už od školky a prvního stupně ZŠ důležitá. Děkujeme všem, kdo si to spolu s námi uvědomují!“ dodávají.  Záchranáři navíc malému zachránci popřáli, aby se mu maminka brzy uzdravila. 

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání