Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Oranžový mustang znovu havaroval! Mladý řidič na Mělnicku utrpěl vážné zranění

Aktualizováno -
28. září 2019
19:42
Autor: chal - 
28. září 2019
17:31

Během jednoho týdne došlo v Česku hned ke dvěma vážným bouračkám, ve kterých sehrály hlavní roli oranžové Fordy Mustang. Po tragické srážce dvou aut u Špindlerova Mlýna, kdy zahynul generál Milan Jakubů (†49), tentokrát na Mělnicku řidič mustangu nezvládl řízení a narazil do stromu. Záchranáři vážně zraněného muže přepravili do nemocnice vrtulníkem.

K nehodě druhého sporťáku došlo v sobotu ráno u obce Chudolazy. Na rozdíl od tragické nehody u Špindlerova Mlýna se do incidentu tentokrát naštěstí zapojil jen mustang a žádný jiný vůz.

Podle informací televize Nova se auto mladého řidiče (31) dostalo v zatáčce do smyku na mokré silnici pokryté listím. Šofér pak po 50 metrech sjel ze silnice a narazil do stromu. Ven z vozu ho vytáhli svědci, pomoc mu pak podle hasičů začala poskytovat kolemjedoucí zdravotní sestřička z Českolipska. Následně ho záchranářský vrtulník přepravil do nemocnice do Prahy.

„Dechovou zkoušku kolegové kvůli zdravotnímu stavu jednatřicetiletého řidiče nemohli provést. Jeho zranění bylo původně hlášeno jako lehké, posléze se změnilo na těžké,“ sdělila Nově policejní mluvčí Martina Fejfarová. Auto je po nehodě na odpis.

V sobotu 21. září došlo k tragické autonehodě u Špindlerova Mlýna. Kolem jedné hodiny po poledni tam oranžový Ford Mustang řízený amatérským závodníkem Vojtěchem Ch. (31) ve vysoké rychlosti v zatáčce vjel do protisměru, kde se čelně srazil se Škodou Rapid, kterou řídil 49letý Milan Jakubů. Řidič škodovky nepřežil.

Milan Jakubů byl od roku 2017 brigádním generálem Armády České republiky, působil ve Vojenském zpravodajství jako zástupce ředitele. Generál měl v pátek ráno v jihlavském krematoriu veřejnosti uzavřený pohřeb.

Video  Pohřeb generála Jakubů, kterého zabil mustang: Čestná salva a stovky hostů  - Jiří Čada, Jan Jedlička
Video se připravuje ...

offline ( 29. září 2019 22:46 )

Taky Trabanty v posledních letech mají mizivou nehodovost.

Novotny ( 29. září 2019 21:19 )

Mírni slova mladíku.

gabreta ( 29. září 2019 20:48 )

Chtěl jsem si Mustanga koupit. Když ale je to tak špatný auto, že všechny havarujou, tak si asi koupím Škodu Citigo! O těch se nic takovýho nepíše!!

offline ( 29. září 2019 20:04 )

Bohužel, Mustangů jsou tisíce jen v Praze v celém Česku desetitisíce.

Jardys Penkava ( 29. září 2019 18:28 )

Palec hore, snad se mustangové vybijou sami

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání