Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nečesaný žádá tučné odškodnění: 45 milionů za nezákonné stíhání!

Autor: ČTK - 
27. září 2019
12:23

Lukáš Nečesaný a jeho příbuzní žádají od státu zhruba 45 milionů korun jako odškodné za trestní stíhání, které se týkalo neobjasněného pokusu o vraždu kadeřnice z Hořic. Na dotaz ČTK to uvedl mluvčí ministerstva spravedlnosti Vladimír Řepka. Doplnil, že úřad obdržel v této souvislosti zatím šest žádostí a nyní je analyzuje. Mladík byl za napadení ženy dva roky ve vězení, justice ho ale nakonec pravomocně zprostila viny.

Útok v kadeřnictví v Hořicích na Jičínsku se stal v únoru 2013. Státní zastupitelství z něj obžalovalo tehdejšího středoškolského studenta Nečesaného. Obžaloba tvrdila, že uhodil kadeřnici do hlavy polenem a sebral jí přes 10.000 korun. Žena nejprve Nečesaného jako agresora nepoznala, později jej označila za útočníka. Podle soudních znalců trpěla po napadení výpadky paměti.

Královéhradecký krajský soud mladíka nejprve opakovaně poslal za mříže, po zásahu Nejvyššího soudu a změně trestního senátu jej dvakrát zprostil viny. Pražský vrchní soud osvobozující rozhodnutí vždy zrušil a žádal nové projednání a loni i druhou změnu soudního senátu, což po Nečesaného stížnosti odmítl Ústavní soud.

Poté už vrchní soud letos v březnu zprošťující rozsudek potvrdil. Předseda odvolacího senátu Jiří Lněnička nicméně v odůvodnění uvedl, že rozhodnutí je z jeho pohledu špatné, ale že vzhledem k procesní situaci neměl jinou možnost. Za tento výrok pak dostal výtku od předsedy Nejvyššího soudu Pavla Šámala. 

Video  Nečesaný byl zproštěn obžaloby: Slavit nebudeme, řekl  - David Malík, Lucie Šulcová
Video se připravuje ...

 

DWEI ( 27. září 2019 17:08 )

tekyla - příspěvek 12:52

Hanys2 ( 27. září 2019 16:53 )

Co chlap v téhle rodině,to poctivec od pohledu
45x důtkama na ***,tomu bych roumněl.

rout ( 27. září 2019 16:20 )

Nechápu, proč soudce Lněnička dostal výtku. Jen řekl zaobaleně to, co už slyšeli jiní obžalovaní - že se jejich skutek nepodařilo prokázat. To se stává poměrně často. Což není totéž jao říci nevinen.
A nevím, že by někdo neustále pak žádal o 45 melounů. Možná by to měl někdo vyšťourat kolik se ročně platí odškodnění těmto lidem.

lunatic ( 27. září 2019 15:12 )

Pokud se jedná cca o sumu,kterou si fotbalista Lionel Messi vydělá za 6,5 dne,no tak takový nárok považuji za zcela přiměřený .Pozn.: Pan Messi aktuálně pobírá,samozřejmě v přpočtu 213 mil.Kč za každý měsíc,neboli 8,3 mil.Euro/měsíčně

verka1 ( 27. září 2019 14:35 )

Soudci mu takovou sumu neuznaji, dostane o trochu miň.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání