Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Mladík znásilnil a zavraždil oblíbenou komičku (†22): Učiněné zlo, popsal to soudce a zúčtoval s ním

Brutální vražda milé a oblíbené dívky Australany rozzuřila.
Brutální vražda milé a oblíbené dívky Australany rozzuřila.  (Autor: Facebook)
Autor: ČTK, ČTK - 
2. září 2019
07:18

Možná i celý život ve vězení by měl podle výroku australského soudu strávit 20letý James Todd za znásilnění a brutální vraždu nadějné komičky Eurydice Dixonové. Za svůj skutek, který souce popsal jako čisté zlo, si musí odsedět minimálně 35 let. 

Vrah mladé australské komičky Eurydice Dixonové byl odsouzen k doživotnímu vězení. Informoval o tom zpravodajský web BBC. Tělo dvaadvacetileté ženy bylo nalezeno na fotbalovém hřišti v Melbourne loni v červnu jen několik hodin poté, co vystoupila v jednom z barů. Ke znásilnění a vraždě, která vyvolala šok a pobouření po celé Austrálii, se přiznal Jaymes Todd (20).

Soudce dnes popsal čin jako učiněné zlo. Todd svou oběť sledoval více než hodinu, než ji napadl v parku v centru Melbourne. Dixonová se vracela z pozdního vystoupení, když ji Todd spatřil na nádraží a začal ji sledovat. Již rok před vraždou se podle soudu pachatel zajímal o násilná sexuální přepadení a vraždy. Todd se po vraždě policii sám přihlásil a byl obviněn. Podle policie se vrah s obětí neznali.

Ačkoli se ještě příliš neproslavila, podle mnohých byla Dixonová nadějnou komičkou na začátku své kariéry. Její vražda zaplavila sociální sítě projevy soustrasti a opět otevřela debatu o násilí na ženách v Austrálii. Podle vládních statistik se až pětina australských žen starších 15 let a jeden z dvaceti mužů stali terčem sexuálního násilí. Todd bude moci požádat o podmínečné propuštění za 35 let.


Monikay ( 2. září 2019 09:58 )

aspoň tam dávají odpovídající tresty

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání