„Muž přeskočil zábradlí, na starého pána zazvonil. Uvnitř bytu jej zavraždil,“ řekl kriminalista Luděk Blahák. Vrah starého pána nemilosrdně ubil ranami do hlavy.

„Ukradl z bytu televizor a mobil, který ještě před zatčením stačil zastavit v zastavárně,“ doplnil kriminalista. Detektivové vraha dopadli díky odebrané DNA a kamerovým záznamům z domova důchodců.

Vrahovi hrozí 20 let

„Starý pán byl hrozně milý, takový věchýtek. Slušný a tichý,“ svěřily se pro Blesk.cz sousedky. „Jak může být někdo taková hyena a zaútočit na bezbranného stařečka,“ shodly se. V domově s pečovatelskou službou totiž bydlí většinou staří, nemocní nebo invalidní lidé.

Podle informací Blesk.cz se stal obětí nelítostného vraha známý brněnský muzikant Jaroslav V., hráč na klávesy, trumpetu, harmoniku a bicí nástroje. Svoji vlastní hudební skupinu založil již v roce 1966 a hrával s ní v brněnských kavárnách, barech a vinárnách až do roku 1988.

Vrahovi, který se k činu doznal, hrozí 20 let vězení, případně i doživotí. Má za sebou majetkovou i násilnou trestnou činnost.

Fotogalerie
12 fotografií