Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Tajný pohřeb generála Jakubů (†49), kterého zabil mustang: Proč proběhne 90 km od domova?

Autor: cad - 
25. září 2019
18:31

Supertajná akce střežená armádou. Přelet stíhaček Gripen. Čestná salva. A především naprosto uzavřená oblast kolem místa konání. Tak bude nejspíš vypadat pohřeb zástupce velitele vojenských zpravodajců, brigádního generála Milana Jakubů (†49). Ten tragicky zahynul v zatáčce nedaleko Špindlerova Mlýna poté, co do něj ve značné rychlosti čelně narazil Ford Mustang řízený amatérským automobilovým závodníkem Vojtěchem Ch. (31).

Poslední rozloučení s tragicky zemřelým zástupcem ředitele Vojenského zpravodajství Milanem Jakubů (†49) se s definitivní platností bude konat v pátek v 9 hodin v obřadní síni jihlavského krematoria.

Přestože generál žil nyní s rodinou ve Středočeském kraji, jeho blízcí příbuzní pocházejí z obce nedaleko Jihlavy. „Jeho švagrová tady prodává v konzumu,“ informovala Blesk jedna z místních obyvatelek. O tom, co pan generál v současnosti dělal, nikdo z místních nevěděl.

„Ještě nikdy jsme neměli tak složité přípravy pohřbu, jako je tento,“ zdůraznil mluvčí Služeb města Jihlavy Martin Málek. Služby města Jihlavy jsou provozovatelem nejen obřadní síně, ale i krematoria, kde se obřad bude konat. „Bude se jednat o vojenský obřad ve specielním režimu bez přítomnosti novinářů,“ upřesnil mluvčí Málek.

 „Můžeme potvrdit, že pohřeb pana generála bude se všemi poctami. S ohledem na soukromí a přání rodiny však nebudeme poskytovat žádné bližší informace,“ řekla v úterý Blesku mluvčí Vojenského zpravodajství Alžběta Riethofová.

V krematoriu se prý postupně při objednávání obřadu střídali nejen blízcí zemřelého, ale i zástupci armády a vojenské policie. Ta bude v pátek také zajišťovat neproniknutelnost do objektu krematoria, kde se nad rakví budou loučit hlavouni české vojenské špionáže.

Začal se rovněž organizovat převoz ostatků zemřelého z Hradce Králové, kde jeho žena (47) je stále s těžkým zraněním v péči lékařů tamní fakultní nemocnice.

K tragické dopravní nehodě došlo o víkendu na silnici u Špindlerova Mlýna, když Vojtěch Ch. (31) ve Fordu Mustang najel do vozidla manželů.

Generál Jakubů zemřel po střetu s Mustangem: Hádka o pohřeb šéfa špionů!

mile99 ( 26. září 2019 13:54 )

proboha , zemřel vlastně pozemštan, nebo mimozemštan, k čemu Gripeny, zeptali se Grety??!!!!

alfajfka ( 25. září 2019 23:19 )

Šaškarna při pohřbu obyčejného člověka ze kterého armáda dělá nepos­ráda­telne­ho.Bu­de se jednat o pohřeb, který zaplatí daňový poplatníci že svých daní. Pohřeb bude neverejny z důvodu aby lidé neviděli ty nepotřebné a vyžrane lampasáky, kteří nám užírají z našich daní. K tomu ještě přelet letadel kvuli jednomu nepotřebné u tzv. generálovy.

Vanility ( 25. září 2019 18:58 )

Nezabil ho Mustang. Zabil ho debil bez mozku, který bohužel v tom Mustangu seděl.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání