Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kvůli křižovatce mi zemřel děda! Karolína ze Žatce apeluje po tragické nehodě na úřady

Lidé bojují za kruhové objezdy v Žatci: Na dvou křižovatkách tu zemřela mladá dívka i milovaný dědeček (Ilustrační foto)
Lidé bojují za kruhové objezdy v Žatci: Na dvou křižovatkách tu zemřela mladá dívka i milovaný dědeček (Ilustrační foto)  (Autor: Archiv Blesku, Policie Čr, Instagram)
Autor: DH - 
29. září 2019
13:45

Karolína a další obyvatelé Žatce na Plzeňsku apelují na úřady, aby schválily výstavbu dvou kruhových objezdů v místech křižovatek, kde pravidelně dochází k tragickým nehodám. Křížení silnic s ulicí Plzeňská si tu v poslední době dokonce vyžádaly dva lidské životy. Jedním z nich byl Karolíny milovaný dědeček.

Místní se o vybudování kruhových objezdů snaží už delší dobu, bohužel, i přes neustále se opakující vážné nehody ničeho nedosáhli. Události posledních měsíců ale některé z místních tak zarmoutily, že se rozhodli jednat.

Jednou u iniciátorek petice za výstavbu kruhových objezdů v Žatci je Karolína, které se změnil život v srpnu letošního roku, když na jedné ze dvou nebezpečných křižovatek v ulici Plzeňská a Osvoboditelů smetl nákladní vůz auto jejího dědečka. „Dne 22.8. 2019 ve 14:25 se mi navždycky změnil život. Odešel jeden z mých nejmilejšich a nejdůležitějších lidí na světě, můj táta a děda zároveň. Odešel navždy člověk, který mi byl oporou, vzorem, pocitem bezpečí, rodiny a lásky. Srdíčko mám rozbité na milion kousků a hrozně to bolí,“ napsala Karolína v příspěvku, který mimo jiné odkazuje právě na petici.

„Máme toho dost a ptáme se. Kolik životů musí ještě vyhasnout? Kolik lidí se ještě zmrzačí? O kolik svých blízkých musí lidé ještě přijít kvůli nepřehledným křižovatkám a bezohledným řidičům,“ stojí v textu petice. Tu může podepsat každý.

Žatečtí obyvatelé usilují hned o dva kruhové objezdy. Jeden by chtěli v již zmíněném křížení ulic Plzeňská a Osvoboditelů a druhý pak na neméně nebezpečné křižovatce Plzeňské ulice a Husovy u Tesca. Ostatně, i ta byla nedávno dějištěm smrtelné nehody. Před přibližně 9 měsíci tu zemřela dívka (†18), když ji v jejím autě smetl projíždějící autobus.

Jaroslav Hajný ( 29. září 2019 18:34 )

Na úroveň pisálků z Blesku už jsem si tak nějak zvykl. Opravdu nepředpokládám IQ více než 80. Ale napsat, že Žatec je na plzeňsku už může napsat opravdu jen idiot!

jasnovidec01 ( 29. září 2019 16:46 )

aha vy jezdíte na dvoukoláku co? stejně tě to brzo potká ...někdo tě přejede hodně brzo neboj

kralovna-vsech-mori ( 29. září 2019 15:16 )

My v rodině nemáme idioty co mají řidičák a nedávají přednost v jízdě.

jasnovidec01 ( 29. září 2019 15:14 )

počkej až tohle potká tvoji rodinu ...budeš taky tak chytrej /chytrá/ přeju v moc brzké době .

kralovna-vsech-mori ( 29. září 2019 15:05 )

No jo vážená, tak to musí lidi kteří vyjíždějí z vedlejší čumět a hlavně dát přednost těm co jsou na hlavní. Za to nemůže křižovatka, ale blbštajni co nečumí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání