Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Muž ohrožoval lékárnici použitou stříkačkou, hrozí mu 10 let

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Městská policie Zlín)
Autor: ČTK - 
20. září 2019
11:58

Policisté dopadli třicetiletého muže, který začátkem srpna ohrožoval lékárnici v Kvasicích na Kroměřížsku inzulinovou injekční stříkačkou. Vyhrožoval, že ženu nakazí žloutenkou. Z lékárny si pak muž pod pohrůžkou násilím odnesl 2000 korun. Kriminalisté muže ze Zlínska obvinili z loupeže, pachatel se k činu přiznal. V případě odsouzení mu hrozí až desetileté vězení, sdělila v pátek ČTK kroměřížská policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Muž do lékárny vešel v odpoledních hodinách. „Přistoupil k pultu, v ruce držel použitou inzulinovou stříkačku s jehlou směřující k lékárnici a požadoval 2000 korun. Při tom zdůraznil, že má hepatitidu typu C, píchá si drogy a byl by nerad, kdyby musel udělat něco ošklivého. Žena za pultem mu z obavy raději peníze vydala. Muž jí za bankovky poděkoval a prosil ji, aby ho neoznámila na policii, že jí peníze vrátí. Poté z lékárny odešel," uvedla mluvčí.

Vzápětí po činu začali po pachateli pátrat policisté. „Hledali jsme osobu, která by odpovídala popisu, jenž uvedla lékárnice, a zároveň jsme prověřovali veškeré získané informace. V uplynulých dnech se kriminalistům podařilo totožnost pachatele zjistit," doplnila Kyšnerová. Muž se podle ní u výslechu na policii k činu přiznal. Policistům řekl, že k loupeži ho přiměla jeho tíživá situace.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání