Ostravskou banku si podle obžaloby Peter vyhlédl už dopředu přes internet a vypumpovat její kasu přijel i odjel vlakem. Venku před bankou vyčkával téměř do zavíračky, protože prý byl ve stresu, a nedokázal hned vejít dovnitř. Nakonec se ale osmělil.

Do peněžního ústavu na Hlavní třídě pak vlétl jako vítr vyzbrojený pistolí. Obličej maskoval kuklou a hlavu kšiltovkou. Namířil, a hlesl: „Daj sem peniaze! Ak zapneš alarm, začnem strielat. Daj všetko sem!“ Úředník mu neprodleně vydal 85 200 korun.

Pokladník, jehož obral, má dodnes úzkosti, kdykoliv někdo vchází do místnosti. Utrpěl akutní reakci na stres, proto se ani nechtěl ke stresující situaci vracet. „Nezlobte se, je to pryč, nechci vzpomínat,“ řekl pro Blesk.cz.

Peníze utrácel měsíc

Peter ho připravil o klidný spánek čtyři měsíce poté, co ho na Slovensku pustili z věznice, kde si za stejnou trestnou činnost odseděl sedm let. Když ho pustili, byl uchazečem o zaměstnání, ale i odtud jej pro nekázeň vyřadili.

Po loupeži Peter zmizel zpátky na Slovensko, kde vše poutrácel za věci do domácnosti. Když ho po měsíci lapili, nezapíral. Banku přepadl prý proto, aby ho zase zavřeli. Manželka mu nepůjčuje děti a on už proto nemá pro koho žít.

„Obžalovaný se dopustil zvlášť závažného zločinu loupeže, pro který je ohrožen sazbou od dvou do osmi let. Momentálně se nachází ve vazbě. Banku vyloupil za užití zbraně. K jednání se v přípravném řízení přiznal,“ sdělila žalobkyně Lenka Březková. Na soud nepřišel důležitý svědek, jednání tak odročili.