Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Tragédie v Přerově: Aničku a Elišku (obě †15) při přebíhání silnice zabilo auto

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Blesk - Václav Burian)
Aktualizováno -
16. září 2019
07:47
Autor: DH, ČTK, rys - 
15. září 2019
08:44

Přerovští policisté a záchranáři museli bohužel v sobotu večer zasahovat u tragické dopravní nehody, při které přišly o život dvě mladé dívky (obě †15). Ty srazil automobil ve chvíli, kdy přebíhaly silnici. Okolnosti neštěstí teď prošetřuje policie. 

 

Oznámení o nehodě přijali policisté po 20:00. "Čtyři chodci, dva chlapci a dvě mladé dívky, měli přebíhat ulici Lipnická. Právě v tom momentě místem projíždělo osobní vozidlo. Chlapci stihli přeběhnout na druhou stranu, ale dívky již ne," uvedla policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Anička s Eliškou, jak se dvě dívky podle informací Blesku jmenovaly, podle ní utrpěly při střetu s automobilem zranění neslučitelná se životem. Přesné příčiny a okolnosti neštěstí policisté nadále vyšetřují. 

Ke sraženým nezletilým dívkám vyjížděla podle mluvčí záchranné služby Lucie Urbanové posádka rychlé lékařské pomoci a posádka rychlé zdravotnické pomoci. "Zdravotnické operační středisko mezitím poskytovalo telefonicky asistovanou resuscitaci. Po příjezdu na místo obě posádky navázaly na kardiopulmonální resuscitaci. U obou pacientů ale byla zjištěna mnohočetná poranění, která byla neslučitelná se životem. Lékař proto musel u postižených osob následně konstatovat smrt," uvedla Urbanová.

Lipnická ulice patří k nejfrekventovanějším silnicícm v Přerově. Jde o výpadovku na Lipník a spojnici Přerova s dálnicí na Ostravu. Místo, kde skupinka mladých lidí přebíhala, leží za Přerovem v ne příliš přehledné zatáčce. Řada lidí si ale právě tudy zkracuje cestu z místní části Předmostí do centra Přerova. I během dne za dobré viditelnosti je však přebíhání přes tuto silnici velkým rizikem. Dvěma mladým dívkám se toto riziko stalo v sobotu večer osudným.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání