Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Svědci promluvili o střelbě v Kostelci: Proč došlo ke krvavém dramatu?

Autor: yks, DH, ČTK - 
9. září 2019
19:10

Osobní spory měly údajně stát za smrtí dvojice mužů, kteří zemřeli v pondělí odpoledne v Červeném Kostelci na Náchodsku. Na místě zasahoval vrtulník, ani jednomu z postřelených už ale nebylo pomoci. V úterý vyšly najevo další skutečnosti.

K případu dvojnásobného úmrtí došlo v pondělí v odpoledních hodinách v Červeném Kostelci. Několik hlasitých výstřelů vyděsilo obyvatele Červeného Kostelce na Náchodsku, který přivolal policii.

Místní pak v šoku sledovali policejní vozy mířící na místo krvavého neštěstí. Tušili, co se asi semlelo. Za tragédií stál podle dostupných zdrojů spor o dům, do kterého se v rozporu s přáním údajného střelce chtěl nastěhovat jeho nový majitel, 33letý muž. Střelec si na muže údajně počkal a v domě na něj několikrát vystřelil. Potom vzal život i sám sobě.

„Policisté byli přivoláni ke střelbě v jednom z rodinných domů v Červeném Kostelci. Našli jsme dva muže beze známek života a v současné době probíhá vyšetřování celého případu. Otázky a odpovědi na to, co se tam přesně stalo a proč k tomu došlo, přinese až další vyšetřování. Bude nařízena soudní pitva a budou také probíhat další odborná zkoumání například z oboru balistiky,“ řekla Blesk.cz policejní mluvčí Eva Prachařová. 

Podle mluvčí na místo dorazila také zásahová jednotka, vzhledem k tomu, že nebylo jasné, zda jsou v ohrožení také civilisté. Její akce ale nebyla zapotřebí.

O tom, jak se zločin udál a co přesně se v domě stalo by měla vyjasnit pitva a zmíněná balistická expertiza.

nebepekloraj ( 9. září 2019 21:42 )

To je zámečnictví Jaroslava Nováka.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání