Byla mladá, krásná, talentovaná, všechno měla teprve před sebou… a přece 7. dubna letošního roku její život náhle vyhasnul. Mya-Lecia Naylorová, která kromě Atlasu mraků zazářila i v seriálu Naprosto dokonalé, nebo v pořadu televizní stanice BBC Milli Inbetween, patřila mezi vycházející filmové hvězdy, a přesto si podle vyšetřování příčin jejího nečekaného skonu způsobila smrt vlastní rukou. Oběsila se na markýze rodinného domu, kde žila se svými rodiči.

Přestože dívku její matka Zena Beggsová (46) objevila velice krátce poté, co se k onomu zoufalému činu odhodlala, a byla okamžitě převezena do nemocnice, nebylo jí už údajně pomoci. Mya-Lecia byla prohlášena za mrtvou a její skon byl označen za „nešťastnou náhodu“. Sebevraždě prý předcházel telefonát ze školy, kterou mladá slečna studovala. Pedagogové upozornili její rodiče na fakt, že se jí zhoršily známky, načež jí byla zakázána návštěva jakéhosi večírku. Místo toho strávila Naylorová večer se svou rodinou a dívala se nafilm, který údajně obsahoval scénu sebevraždy. To asi stačilo k tomu, aby se talentované děvče rozhodlo se vším definitivně skoncovat…

Její rodiče jsou ale přesvědčeni, že šlo o pouhý zkrat. Podle nich si rozhodně na život sáhnout nechtěla a šlo jenom o demonstrační sebevraždu. Jenže se bohužel vydařila… Přestože Myu-Lecii studium na střední škole velice stresovalo, měla údajně spoustu plánů do budoucna – čemuž nasvědčovaly i zprávy v jejím mobilním telefonu a v notebooku. Nabitý měla také pracovní diář, objevila se mezi prvními potvrzenými herci v seriálové adaptaci veleúspěšných fantasy knih (a videoher) Zaklínač, společně s charismatickým představitelem ústřední role Henrym Cavillem (36). A plánovala i pěveckou kariéru.

O dívčině sebevraždě se spekulovalo už v dubnu, jelikož na oficiálním instagramu seriálu Almost Never, kde Mya-Lecia hrála, se pod tragickým oznámením o její smrti objevil i odkaz na britskou verzi Linky bezpečí. „Víme, že tato zpráva je velmi zdrcující, ale vždy může pomoci si o svých pocitech promluvit s přáteli nebo dospělými. Jestli máte pocit, že neexistuje nikdo, s kým si o svých problémech můžete promluvit, můžete zavolat na dětskou linku pomoci,“ stálo v příspěvku. Ať už šlo o plánovaný čin nebo nepodařený pokus na sebe upoutat pozornost, jisté je jen to, že bude mladičká Mya-Lecia ve filmovém světě hodně chybět.

Fotogalerie
13 fotografií