Poprvé se ze Zorky stala vdaná paní díky konferenciérovi a herci Otto Kinskému (†75). Občas žertoval, že je levoboček šlechtického rodu, ale kromě jména žádné vazby na aristokracii neměl. Dvojice se brala v mladém věku, jenže dlouho spolu nezůstali. „Tvořili moc pěkný pár, slušelo jim to spolu,“ zavzpomínala nyní pro Aha! zpěvačka Yveta Simonová (90).

V životě Kohoutové byl ale mnohem důležitější její druhý manžel - slavný hudební skladatel Karel Valdauf (†68), který má na kontě takové písničky jako například Pod jednou střechou či Až nás cesty svedou. Spolu měli dva syny – Jana (61) a Daniela (53).

Jenže pak se zpěvačka zamilovala do jiného, mladšího kolegy Jaroslava Vaňátka (†37). Když se to dozvěděl Valdauf, jindy přísný a pořádkumilovný, dostal amok. Ze skříní vyházel všechny Zorčiny kožichy i drahé róby na dvůr, polil je benzinem a zapálil. Ženu vykázal z domova jen v tom, co měla na sobě. A došlo na rozvod.

Nic tak nebránilo třetí veselce Kohoutové s o 16 mladším Jaroslavem, která se odehrála na Karlštejně. Jenže hudebník řešil své mindráky alkoholem a vedle slavnější manželky se vše postupem času jen zhoršovalo. Zorce se nelíbilo, že jeho excesy zasahují i do práce, a tak následoval třetí rozvod. Rok po něm, 21. srpna 1984 (ve středu to bylo 35 let!), si Vaňátko sáhl na život. „Ano, Zorka Kohoutová mi říkala, že odešel dobrovolně z tohoto světa,“ potvrdil informaci Aha! hudební publicista Miloš Skalka (71).

Pláčou Zíma i Havlová

Kohoutová měla jedinečný hlas a navíc měla šanci prorazit i v Americe. Když byla na návštěvě u kamarádky v New Orleans, opravovala kapelu, která píseň Škoda lásky hrála trochu falešně. Zorčin zpěv slyšel tehdejší manažer Barbry Streisandové (77) a nabídl Kohoutové, že jí sjedná angažmá. Jenže ona odmítla, a jak později tvrdila, nechtěla opustit své syny.

Teď opustila všechny své nejbližší navždy. „Byla to moje přítelkyně a výborná zpěvačka s krásnou barvou hlasu. Zpívala duší. My jsme se neustále stýkaly, chodily jsme spolu na obědy,“ posteskla si Yvetta Simonová.

Smrt Kohoutové jistě zasáhla také Dagmar Havlovou (66). Patřila totiž mezi oblíbené zpěvačky její maminky. Navíc byly dlouholeté kamarádky. „Hodná, nezáludná žena,“ prohlásila už dříve o zpěvačce bývalá první dáma. 

VIDEO: Josef Zíma o Aťce Janouškové

Fotogalerie
20 fotografií