Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Eva Michaláková má v kauze odebraných synů naději! Evropský soud pro lidská práva případ posunul do další fáze

Autor: chal, ČTK - 
7. září 2019
17:07

Ostře sledovaný případ odebrání synů Evy Michalákové norskými úřady se u Evropského soudu pro lidská práva ve Štrasburku dostal do další fáze. Soud žádá vyjádření norské vlády k případu. Naděje matky chlapců tak stále neumírá.

Eva Michaláková se na Evropský soud pro lidská práva obrátila v roce 2017. Situace pro matku dvou chlapců, které jí v roce 2011 odebraly norské úřady, vypadá nadějně. Případ se totiž nyní dostal do další fáze, kdy Štrasburk vyžádal po Norsku vyjádření k případu.

„Evropský soud pro lidská práva oznámil věc norské vládě, nyní budou mít prostor pro vyjádření,“ sdělila serveru iROZHLAS.cz advokátka Dora Boková. I přes toto rozhodnutí prý však může soud stížnost Michalákové zamítnout.

V roce 2011 rozhodla norská sociální služba také o odebrání synů Denise a Davida českým rodičům Michalákovým kvůli podezření ze zneužívání, zanedbávání a týrání. To se ale nikdy nepotvrdilo.

Děti nyní vyrůstají u pěstounů. Před třemi lety norské úřady zbavily Evu Michalákovou rodičovských práv k oběma synům, otci práva ponechaly. Matka s následnými odvoláními neuspěla.

brano34 ( 8. září 2019 06:33 )

Tuhle neuvěřitelnou pohádku zcela jistě vyvrátí vyjádření norských úřadů.

hejpockej ( 7. září 2019 23:41 )

kdyby pani nelezla s detma do Norska, tak se ji to nestalo

hejpockej ( 7. září 2019 23:36 )

jiste jsou stestim bez sebe uz ted, s jejich homosexualnima pestounama. Jiste se jim po matce nikdy nestyskalo a jiste odebranim nikdy netrpeli. A co milujici matka Marecka, co ho nechala umlatit cikanem, ta ti nevadi?

hejpockej ( 7. září 2019 23:34 )

to mi pripomina holocaust, odebrat matce deti, dat je na prevychovu aby zapomeli rodny jazyk, a jeste matce zakazat jakykoliv styk. Jak muze vlada tomuto prihlizet. Kdyby me chtel nekdo ukrast dite tak jedine pres moji mrtvolu.

Julie1 ( 7. září 2019 22:49 )

Nesouhlasím, myslím, že by jí neodpustili. kdyby to vzdala. Matku nic nezastaví...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání