Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Byt plný dětí zachvátil požár: Igor je všechny zachránil, Vivien (7 měs.) bojuje o život!

Autor: VaB - 
10. září 2019
09:58

Byt v Železniční ulici ve Velkém Krtíši zachvátil v noci na čtvrtek požár. Svědek-zachránce vytáhl z hořícího pekla sedmiměsíční holčičku Vivien. Další čtyři děti stihly utéct! Děťátko teď bojuje v nemocnici o život.

Požár bytu s dětmi vypukl v obci Velký Krtíš na jižním Slovensku okolo půl dvanácté v noci na čtvrtek. „Slyšel jsem velké praskání, obul jsem se a vyběhl na chodbu. Z bytu naproti nám se valil hustý dým. Najednou otevřela dveře sousedka Matilda, která v bytě bydlí s pěti dětmi,“ uvedl pro web Plus Jeden Deň zachránce Igor. 

Po chvilce začaly ze dveří šlehat plameny. „Vytáhl jsem ven tetu, potom jsem křičel na děti, aby vyběhly ven před panelák. Matilda byla tak opilá, že sotva šla,“ dodává Igor. Na jednoho člena ale zapomněli, na sedmiměsíční Vivien, která v ohnivém pekle zůstala.

„Vivien chtěla vynést babička, ale nemohla dýchat. Tak jsem dovnitř vběhl já, viděl jsem, jak děvčátko leží na boku na posteli,“ vylíčil Igor. Děťátko nedýchalo a neplakalo, bylo celé spálené, až z něj padala spálená kůže. „Dal jsem ho pak babičce, Vivien si pak převzali záchranáři,“ dodal.

Igor popadl kýbly a společně s jeho kamarádem se snažili požár uhasit. Minimálně chtěli zabránit jeho rozšíření na chodbu. „Bál jsem se, vím, že jsem riskoval svůj život, ale neváhal jsem ani sekundu!,“ řekl Igor.  

Podle informací výše uvedeného portálu je Vivien popálena na 80 procentech těla a je ve vážném stavu. Hasiči podle Igora přijeli asi hodinu po vypuknutí požáru. Podle operačního důstojníka hasičů zatím není známa příčina vzniku požáru.

Policisté vyslýchali Matildu a její mámu dlouhé čtyři hodiny. Ta se hlavně bojí o svou malou dcerku. „Volali jsme do nemocnice v Košicích. Řekli nám, že je v umělém spánku a má hodně popálenin. Je v kritickém stavu, mám o ni strach. Bojím se, že půjdu do vězení,“ řekla Matilda. Šokující na tom všem je, že se nezodpovědná matka snažila hodit vinu na děti. Pro TV Joj řekla, že požár mohly založit děti, když kouřily. Nejmladšímu je přitom deset let. 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání