Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Řidič uhořel po nárazu do kamionu! Návěs tahali hasiči z Jesenické přehrady až do půlnoci

Aktualizováno -
3. září 2019
07:33
Autor: ČTK - 
2. září 2019
10:16

Na hrázi přehrady Jesenice na Chebsku se v pondělí ráno srazilo osobní auto s kamionem. Ten se převrátil a spadl do přehrady. Osobní auto začalo po nárazu hořet, jeden člověk v něm nehodu nepřežil, informoval mluvčí krajských hasičů Martin Kasal a mluvčí krajské záchranné služby Radek Hes. Silnice byla uzavřená ještě po půlnoci. Teprve okolo jedné hodiny ráno byl provoz obnoven.

Podle policie jel kamion převážející balené nápoje od Chebu směrem na Mariánské Lázně. V protisměru jela kolona aut, z níž vyjel osobní vůz, který se s kamionem srazil. „Řidič osobního vozidla vjel do protisměru a čelně se střetl s kamionem," řekla ČTK krajská policejní mluvčí Kateřina Krejčí. „Příčina a okolnosti nehody jsou nadále v šetření," dodala.

Na místě zasahovaly všechny složky záchranného systému. „Kamion se po nehodě převrátil a spadl do vody. Nyní je částečně potopený. Budeme muset instalovat norné stěny," vylíčil Kasal. Hes řekl ČTK, že jeden člověk v osobním autě zemřel na místě. 

Řidič kamiony vyvázl bez zranění, byl ale v šoku. Z kamionu, který zůstal v přehradě, nevytekly provozní kapaliny, přesto hasiči preventivně instalovali norné stěny. Na pomoc s vyproštěním kamionu na místo zamířili potápěči i těžká technika z Prahy.

Zničené osobní auto zůstalo po nehodě zaklíněno ve svodidlech. Protože je hráz Jesenice pozvolná, byl kamion po pádu do přehrady jen částečně potopený. Převrátil se hlavně návěs, který vezl balené nápoje. 

Policie po dobu uzavírky odkláněla dopravu na okolní silnice nižších tříd, což mnohdy způsobovalo komplikace, protože na úzkých vozovkách se auta jen těžko vyhýbala.

 

tojevrazdanachcala ( 4. září 2019 07:37 )

Všichni tam jezdí jak s.v.i.ň.e

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání