Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Tragédie na idylické Mallorce: Po srážce helikoptéry a letadla zahynulo 5 dospělých a 2 děti

Aktualizováno -
26. srpna 2019
07:25
Autor: ČTK - 
25. srpna 2019
16:50

Na Mallorce došlo ke srážce helikoptéry a ultralehkého letadla. Všech sedm osob na palubách obou strojů zahynulo. Mezi oběťmi jsou i dvě děti. Trosky helikoptéry a letadla dopadly na zahrady domů. 

Při srážce helikoptéry a ultralehkého letadla zemřelo na španělském středomořském ostrově Mallorca sedm lidí, uvedly tamní úřady. Informovala o tom agentura Reuters, nehodu na twitteru potvrdily úřady Baleárských ostrovů. Podle světových zpravodajských agentur byli v ultralehkém letadle dva místní muži, ve vrtulníku pak pilot, dvě děti a jejich rodiče.

Stroje se podle všeho srazily krátce po půl druhé odpoledne nad městem Inca v letové výšce do tisíce stop (300 metrů). Trosky dopadly do venkovské oblasti a zřejmě nezasáhly žádná obydlí. Jak ke kolizi došlo, zatím není jasné.

Místní média přinesla informaci, že vrtulník byl na vyhlídkovém letu. Policejní mluvčí řekl agentuře AFP, že stroj měl německou registraci, "což ale nutně neznamená, že pasažéři byli německé národnosti". Podle španělské zpravodajské agentury Europa Press pocházela jedna z obětí z Itálie.

Soustrast rodinám obětí vyjádřil na twitteru předseda španělské vlády Pedro Sánchez.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání