Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Čtyři Češi nelegálně přešli hranice Ukrajiny! Zavřeli je do vězení a vyhostili

Češi byli zatčeni na Ukrajině.
Češi byli zatčeni na Ukrajině.  (Autor: Ukrajinská služba ochrany hranic dpsu.gov.ua)
Aktualizováno -
21. srpna 2019
11:33
Autor: dce - 
20. srpna 2019
22:15

Ukrajinské úřady vyhostili čtveřici českých turistů, kteří nelegálně přešli hranici mezi Slovenskem a Ukrajinou. Češi před tím strávili noc v tamním vězení. Svého protiprávního jednání si provinilci nebyli vědomi. Policisté je zatkli jen pár metrů za hraniční čárou.

Pořádně překvapení asi byli dva muži a dvě ženy z Česka, když je při procházce po Slovensku zničehonic zadrželi ukrajinští policisté. Turisté patrně ani netušili, že překročili hranici a ocitli se mimo slovenské území na Ukrajině, čímž se dopustili protiprávního jednání.

Slovenská hraniční stráž na turisty upozornila své ukrajinské kolegy, uvedla televize JOJ. Hlídka Čechy zatkla jen 20 metrů od hranice. Ačkoliv na návštěvu Ukrajiny již není třeba mít vízum, lze přejít pouze na hraničních přechodech.

„Na záznamu bylo vidět čtyři osoby, které směřovaly na Ukrajinu. Policisté po příjezdu na místo zatkli dvě ženy a dva muže z České republiky. Všichni měli u sebe platné cestovní doklady,“ uvedla mluvčí ukrajinské pohraniční stráže Zakarpatská oblast Elena Tračuk s tím, že pohyb českých turistů byl zachycen kamerovým systémem.

„Mohu potvrdit, že zadržení čeští občané byli ze země vyhoštěni, a nadále tedy již nepobývají na území Ukrajiny,“ sdělila Blesku ředitelka tiskového odboru MZV ČR Zuzana Štíchová.

santikxauz ( 21. srpna 2019 11:55 )

Co na to sluha Pocheho Petříček,dojde za banderovcema a poděkuje.

petr366 ( 21. srpna 2019 11:24 )

Ukrofašisti se bojí ideodiverze že západu?

Taurus70 ( 21. srpna 2019 09:38 )

Ukrajinci byli jsou a budou svoloc😕😕😕

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání