Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

V kluzáku u Havlíčkova Brodu vyhasl život Jardy: Respektovaného hasiče oplakávají kolegové

Autor: DH - 
13. srpna 2019
16:58

Leteckou obec o uplynulém víkendu šokovala nečekaná zpráva o pádu větroně na letišti u Havlíčkova Brodu. Pilot, který seděl za kniplem kluzáku, zahynul. Podle informací Blesku jím měl být zapálený letec a velezkušený dobrovolný hasič Jaroslav N. z Veleně u Prahy.

Život Jaroslava N. vyhasl v neděli krátce po poledni na letišti v Havlíčkově Brodu. Podle dosud dostupných informací seděl za kniplem bezmotorového letounu, jenž měl být na laně roztahován jiným letadlem. Z neznámých důvodů se ale kluzák zřítil k zemi.

Zpráva krátce po neštěstí obletěla celé Česko a nakonec se pochopitelně dostala k těm, kteří měli Jaroslava nejradši. „S těžkým srdcem oznamujeme, že nás v neděli opustil bezvadný kamarád, letec a kolega Jaroslav,“ stojí v příspěvku firmy Blaník Aircraft na facebooku. Zesnulý muž byl podle všeho zaměstnancem společnosti vyrábějící letadla.

Na Jaroslava ale nevzpomíná jen jedna skupinka spolupracovníků. Oblíbený kamarád se totiž nesmazatelně vryl do srdcí kolegů z hasičského sboru ve Veleni u Prahy. „Jarda byl mezi kluky respektovaný pro své názory a znalosti, byl zástupcem velitele a hlavně to byl absolutní hasičský srdcař, který stál vždy v čele při zásazích,“ řekli o kamarádovi velenští hasiči.

Co přesně stálo za zřícením letadla, musí nyní zjistit policie. Ta si k vyšetřování přizvala i leteckou inspekci.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání