Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Krveprolití na benzince stálo život turistku (†57) a dva mladíky (†29 a †30): Manžel (58) je ve vážném stavu

Aktualizováno -
29. července 2019
12:33
Autor: ČTK - 
29. července 2019
06:48

Dva muži (†29 a †30)  a jedna žena (†57) zemřeli v neděli večer při střelbě nedaleko jihofrancouzského Toulonu. Informovala o tom francouzská média s tím, že povaha incidentu nebyla ihned zřejmá. Později uvedla, že se patrně jednalo o dvojici vrahů.

K smrtícímu útoku na dvojici mladých mužů došlo v neděli okolo 20:30 na čerpací stanici v městečku Ollioules. Střelba stála život také ženu, která tudy projížděla na motocyklu. Její manžel (58), který motocykl řídil, byl vážně zraněn. 

Policie se domnívá, že šlo o vyřizování účtů mezi místními drogovými gangy, zatímco manželé byli pouze ve špatný čas na špatném místě. Podle místních médií šlo o turisty z jiné části Francie, kteří v Ollioules vlastnili druhý dům a přes léto v něm pobývali.

Podle agentury AFP byli cílem útoku dva zmínění muži. „Ti mladíci, kteří byli zastřeleni, jsou velmi nechvalně známí u městské policie,“ citoval list Var-Matin starostu Ollioules Roberta Beneventiho. Podle listu France Bleu Provence byli totiž oba zastřelení známými postavami místní drogové scény.

Ke střelbě došlo v jinak relativně poklidné části městečka. Ihned nebylo jasné, kolik bylo pachatelů ani jaký typ zbraně byl použit. Podle televize BFM TV policie večer pátrala po jednom podezřelém, ale nyní vyšlo podle médií najevo, že se pátrá nejméně po dvou lidech. Že šlo o vyřizování účtů mezi místními gangy, policie vyvodila mimo jiné z typu zbraně, která byla použita.

Francouzský ministr vnitra Christophe Castaner na twitteru napsal, že do vyšetřování případu jsou zapojeny „veškeré prostředky“. „Mám plnou důvěru v naše policisty, u nichž dennodenně pozoruji odhodlanost vymýtit tyto zločinecké sítě, které ničí naše čtvrti,“ dodal.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání