Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Autobus s Čechy zachvátil v Itálii požár: Přišli jsme o všechno, pláče cestující

Aktualizováno -
27. července 2019
17:13
Autor: lm - 
27. července 2019
15:04

Obrovské drama si prožila padesátka turistů z České republiky, kteří měli namířeno na italský poloostrov Gargano. Jejich autobus na italské dálnici A14 zachvátily plameny! Hasiči s nimi bojovali dlouhé čtyři hodiny. Při požáru se naštěstí nikdo nezranil, turisté ale přišli o své věci.

Čeští turisté měli podle italského serveru Rimini Today namířeno do Apulie, v noci ze čtvrtka na pátek kolem jedné ráno však jejich autobus na dálnici A14 začal hořet. Požár vznikl v oblasti motoru a velmi rychle se rozšířil na celý autobus. Řidič naštěstí stihl zastavit v odstavném pruhu a evakuovat všech 54 pasažérů i svého kolegu před tím, než se oheň rozšířil i do kabiny.

"Šlo o vteřiny, naše rodina přišla při požáru o všechny věci, doklady i peníze. Zůstal mi jen telefon, který jsem měla v kapse," popsala jedna z pasažérek pro TN.cz.

Italští hasiči k požáru vyslali tři cisterny. Jednotky s ohněm bojovaly dlouhé čtyři hodiny a kvůli jejich zásahu musela být dálnice v jednom směru kompletně uzavřena. Dvoupatrový autobus však přes veškerou snahu lehl popelem.

Pasažéry z místa odvezl náhradní autobus na nedalekou benzinku, kde následně strávili asi deset hodin. "Po čase nás manažer z pumpy odstěhoval blíž k dálnici, kde bylo větší vedro a hluk," doplnila pro TN.cz cestující.

jasnovidec01 ( 28. července 2019 12:01 )

Všem přejícím kre.té.nům !!!ať vás tohle samé potká taky ,jen aby jste nepřišli o to nejcennější holej život ,jste ubožáci co jiným závidí dovolenou u moře a vy nemáte ani na českej Kačerov plnej sinic ..asi tak hovádka hnusný. pište si klidně odpovědi jaké chcete mě nezajímají nazdar

Ivana_H ( 28. července 2019 11:27 )

Chtěla bych Vás vidět, jak jste rád, že Vám shořely všechny věci. Přece hlavní je, že žijete, ne? Ostatní předměty, které jste si sbalil na dovolenou, již nejsou...určitě Vám to neudělá radost. Co teď budeme dělat, když nemáme toto, támto...
Nevíte, co všechno si přibalili a poté ztratili.

Ivana_H ( 28. července 2019 11:23 )

Souhlasím s JerryFM.
Avšak nesouhlasím s oxygene.p. Vy jste nebyl v jejich situaci. Museli rychle vyběhnout ven v šoku. V panice nemysleli na věci, které si vzít. Jediná myšlenka byla-> utéct z autobusu.
Kdybyste byl Vy v jejich situaci, určitě byste nejásal radostí, že Vám uhořely věci.
Prosím, příště si vemte nějakou empatii k nim, než tohle napíšete.

JerryFM ( 28. července 2019 09:48 )

Co byste tg.bb.dělal uplně bez peněz,které shořely? Halt vy jste ten Slovan,který se nezapře (atto znamená cokoli)

JerryFM ( 28. července 2019 09:45 )

To myslíte vážně?Samozřejmě byl počáteční šok,vykašlávání po kouři atd. a pak hledali základní věci,bez peněz které shořely si ani vodu a chleba nekoupíte.11 hodin sedět na zemi bez prostředků, chudáci.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání