Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Český misionář se ztratil cestou do Afghánistánu: Věnoval se uprchlíkům i bezdomovcům

Zdeněk se přátelům ohlásil naposledy na přelomu listopadu a prosince v roce 2018. Ztratil se cestou do Afghánistánu
Zdeněk se přátelům ohlásil naposledy na přelomu listopadu a prosince v roce 2018. Ztratil se cestou do Afghánistánu  (Autor: Policie ČR)
Autor: chal - 
26. července 2019
09:28

Rodina a přátelé pátrají po Zdeňkovi Zapletalovi (47) ze Zlína. Misionář se minulý rok vydal na cestu do Afghánistánu, není však jasné, jestli tam vůbec dorazil. Známým se naposledy ozval na přelomu listopadu a prosince, naposledy byl viděn v Turecku, podle některých zpráv v Řecku.

Velký strach mají příbuzní a přátelé českého křesťanského misionáře Zdeňka Zapletala. Nikdo o něm totiž víc jak půl roku nemá jedinou zprávu a momentálně se neví, kde je.

„Pohřešuje se náš dobrý kamarád. Doufám, že se mu nic nestalo. Naposledy byl snad viděn v Turecku. Na profilu se píše i Řecko a za cíl měl snad mít Afghánistán,“ napsala jedna ze Zdeňkových známých na sociální síť. „Poslední příspěvek na facebooku měl začátkem listopadu, od začátku prosince se neozývá,“ dodala zoufalá žena.

Zdeněk Zapletal dlouhodobě pracoval s bezdomovci, v posledních letech svou energii věnoval péči o uprchlíky. Angažoval se v hnutí Bůh národů, se kterým se například zúčastnil misijního pobytu v Řecku.

„Potkal se tam s běženci z Afghánistánu, Pákistánu a dalších zemí, s nimiž mluvil především o své víře,“ informoval o Zdeňkově činnosti evangelický měsíčník Český bratr před třemi lety. Misionář od února letošního roku figuruje v databázi pohřešovaných osob Policie České republiky. 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání